Υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία αυξάνεται το ημερομίσθιο των μαθητευομένων του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το ημερομίσθιο αυξάνεται κατά 27% για τους μαθητευομένους ηλικίας έως 25 ετών που αμείβονταν με τον «υποκατώτατο» μισθό ο οποίος καταργήθηκε, και κατά 11% για τους μαθητευομένους ηλικίας άνω των 25 που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό. Τουτέστιν, το νέο ημερομίσθιο διαμορφώνεται στα 21,78 €.

mathitiaΕπιπρόσθετως με την εν λόγω ΚΥΑ, η οποία υπογράφηκε από την Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Ευστάθιο Γιαννακίδη, τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κωνσταντίνο Μπάρκα, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, το ποσό της επιδότησης από το ΕΣΠΑ ορίζεται στα 16,54 € για κάθε ημέρα του προγράμματος «Μαθητεία στον χώρο εργασίας». Το υπόλοιπό ποσό καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές, καλύπτονται από τον εκάστοτε εργοδότη.

Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2019.