[VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: “Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση”

Περιοδεία στη Θεσσαλία, επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των αγροτών.
ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2
Μετά τη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ, δήλωσε:

«Τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου είναι δίκαια αιτήματα. Διότι αυτή τη φορά δεν διακυβεύεται λιγότερο κέρδος. Αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή στα χωράφια, στην ύπαιθρο. Είναι αν θα συνεχίσουν να παράγουν. Και αυτό είναι κρίσιμο για τη χώρα, για την ελληνική οικονομία.
Η ακρίβεια έχει τσακίσει κάθε νοικοκυριό. Η ενεργειακή κρίση που με ευθύνες της κυβέρνησης έχει πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να είμαστε η χώρα με την ακριβότερη χονδρική τιμή ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει τσακίσει τους παραγωγούς.
Συνεπώς, το αίτημα να υπάρξει άμεσα και για όσο διαρκεί αυτή η κρίση, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, το αίτημα να υπάρξουν στοχευμένες επιδοτήσεις για να αντισταθμιστούν οι τρομακτικές αυξήσεις με την ρήτρα αναπροσαρμογής στο αγροτικό τιμολόγιο, το αίτημα να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές και τα αγροτικά εφόδια προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, είναι αιτήματα απολύτως δίκαια. Θα έλεγα απολύτως λογικά, εάν θέλουμε να σταθεί η ύπαιθρος και η ελληνική οικονομία.

Η δικαιολογία ότι θα προκαλέσουν δημοσιονομικό εκτροχιασμό είναι μια δικαιολογία αστεία. Διότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίξει την κοινωνία που χειμάζεται. Δεν μπορεί να κάνεις 5 δισ., ίσως και παραπάνω, απ’ ευθείας αναθέσεις, να κόβεις τη 13η σύνταξη, να δίνεις 1,5 δισ. για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, 7 δισ. για εξοπλισμούς, και την ίδια στιγμή να λες ότι δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να στηρίξεις την κοινωνία που χειμάζεται.

Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει την καθεστωτική πολιτική που προσπαθεί να κρύψει τη φωνή των ανθρώπων που αγωνίζονται και διεκδικούν. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν θα δει κανείς το τελευταίο διάστημα τις αγροτικές κινητοποιήσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες. Και τον καλώ να συζητήσει μαζί τους όπως έκανα εγώ το 2016 στο Μαξίμου, αντί να στέλνει τα ΜΑΤ και να δίνει εντολή να κόβονται από τον δημόσιο διάλογο οι φωνές διαμαρτυρίας και οι διεκδικήσεις τους.

[VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση"Σε μια δημοκρατική χώρα οι διεκδικήσεις και οι διαφορετικές φωνές δεν μπορεί να κόβονται, και στο τέλος δεν θα κοπούν. Διότι ο αγώνας των αγροτών και τα αιτήματά τους δεν αφορούν μόνο τους αγρότες. Αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Και η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί.

Είμαστε βέβαιοι ότι ανταπόκριση στα αιτήματα δεν θα υπάρξει. Μακάρι να υπάρξει στον διάλογο. Γι’ αυτό και έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό στον δημόσιο διάλογο την πρότασή μας. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, και όπου υπάρχουν πρέπει να λυθούν με την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

«Θέλουν να αποφύγουν τη φωνή σας γιατί ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση»

Νωρίτερα, στη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ, ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε το γεγονός ότι «ένα πολύ σημαντικό μέρος του αγροτικού κόσμου κινητοποιείται για μία πολύ δύσκολη πραγματικότητα, αλλά δεν το έχει μάθει κανείς ότι υπάρχουν αυτές οι κινητοποιήσεις», χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» τον «αποκλεισμό της φωνής του αγροτικού κόσμου από τη σφαίρα των Μέσων Ενημέρωσης».

Τόνισε πως «δεν έχει σημασία αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί σας», υπογραμμίζοντας πως «είναι στοιχείο της Δημοκρατίας τα κόμματα και κυρίως η κυβέρνηση να ακούει τα αιτήματά σας, να τοποθετείται, να συμφωνεί ή να διαφωνεί και οι πολίτες να ενημερώνονται». Πρόσθεσε, δε, πως ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι «τα αιτήματα που καταθέτετε, κυρίως αυτά που αφορούν στο υπερβολικό κόστος και το ενεργειακό, είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τις αγροτικές οικογένειες αλλά και τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μέση επιχείρηση».

[VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση"«Η δική σας φωνή ταυτίζεται, ίσως για πρώτη φορά, με τη φωνή αγωνίας σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό και αυτό η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως «δεν είναι σχήμα λόγου ότι τα προβλήματά σας είναι πλέον υπαρξιακά, διότι ξέρω ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος στο κόστος παραγωγής πραγματικά καθιστούν ζήτημα ύπαρξης το να υπάρξει μία διέξοδος». Αλλιώς, όπως πρόσθεσε, «δεν θα υπάρχει κανένα όφελος να μένετε στην ύπαιθρο και να σπέρνετε τα χωράφια σας. Και αυτό δεν είναι υπερβολή αλλά διαπίστωση».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως θεώρησε υποχρέωσή του να ανταποκριθεί στο αίτημα των αγροτών για συνάντηση «θεωρώντας πως η θεσμική παρουσία μου εδώ ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσε παρά να αναγκάσει μέρος των Μέσων Ενημέρωσης να αναδείξουν ότι υπάρχετε, διαμαρτύρεστε και αγωνιζόσαστε».

[VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση"Έκανε λόγο για «συνθήκες καθεστώτος με αποκλεισμούς Μέσων από χρηματοδοτήσεις χωρίς κριτήρια, με διώξεις δημοσιογράφων και δικαστών», ενώ με αφορμή τη διαγραφή του Γ. Κύρτσου από τη ΝΔ, σημείωσε πως διεγράφη «επειδή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να γίνουμε όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, καθώς το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει συνδέσει τις χρηματοδοτήσεις με βάση τα δικαιώματα», που όπως είπε «δυστυχώς στην Ελλάδα είναι σε τέτοιες λογικές στοχοποίησης».

Μετά το Κιλελέρ ο Αλ. Τσίπρας μετέβη στην Αγιά όπου είχε συζήτηση με αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες της περιοχής.

[VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση" [VID & PICS] Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλία: "Η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood