Τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, για σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην αναγκαιότητα επίλυσης του ζητήματος καταβολής αποζημιώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου 2019 στις Δημοτικές Ενότητες Μαρώνειας και Σαπών.

Ακόμη συζητήθηκαν: η υλοποίηση προγράμματος μετεγκατάστασης των κατοίκων του προσωρινού οικισμού παλιννοστούντων ομογενών Σαπών, η πορεία αξιολόγησης των προτάσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για ένταξη τους στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», και η έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τη βελτίωση των υποδομών στον μόνιμο οικισμό των παλιννοστούντων.

Επιπλέον, ανταλλάχτηκαν απόψεις για ευρύτερα θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ειδικότερα, όπως η υιοθέτηση ενός πιο δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, “η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Υπουργός υπογράμμισε τη βούλησή του να παρέμβει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και ικανοποίησης των αιτημάτων του Δήμου”.