Χαρίτου σε Σταϊκούρα: Δώστε επίδομα θέρμανσης και για καυσόξυλα και πέλλετ

Χαρίτου σε Σταϊκούρα: Δώστε επίδομα θέρμανσης και για καυσόξυλα και πέλλετ.
ΧΑΡΙΤΟΥ - ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Ο  βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την ένταξη στο επίδομα θέρμανσης, και της χρήσης καυσόξυλων και πέλλετ, ένα αίτημα που αφορά χιλιάδες πολίτες στον νομό Ροδόπης οι οποίοι στις σημερινές συνθήκες εκτίναξης του κόστους ενέργειας και της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους καυσόξυλα και βιομάζα και όχι πετρέλαιο το οποίο αδυνατούν να προμηθευτούν λόγω της υψηλής τιμής του.

Έτσι, “αδίκως εξαιρούνται από το επίδομα θέρμανσης, όπως σωστά επισημαίνεται σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρωνείας–Σαπών”, τονίζει ο βουλευτής της Ροδόπης καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών της περιοχής, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης, με την ένταξη στο επίδομα θέρμανσης των καυσόξυλων και πέλλετ αλλά και την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να είναι προσιτό από όλους τους πολίτες.

Ο κ. Χαρίτου κατέθεσε κοινοβουλευτική Αναφορά η οποία έχει ως εξής:

“Θέμα: «Ένταξη στο επίδομα θέρμανσης, καυσόξυλων και πέλλετ, για όλους τους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών». 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει ως αναφορά στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρωνείας – Σαπών με το οποίο ζητείται η ένταξη καυσόξυλων και πέλλετ στο επίδομα θέρμανσης για όλους τους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, καθώς και η άμβλυνση στα κριτήρια χορήγησής του.

Στις σημερινές συνθήκες εκτίναξης του κόστους ενέργειας και της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σωστά  επισημαίνεται στο ψήφισμα ότι στην πλειοψηφία τους οι δημότες της περιοχής λόγω του βαρύ και μεγάλης διάρκειας χειμώνα χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους καυσόξυλα και βιομάζα και όχι πετρέλαιο το οποίο αδυνατούν να προμηθευτούν λόγω της υψηλής τιμής του. Έτσι αδίκως εξαιρούνται από το επίδομα θέρμανσης, τη στιγμή που το λαμβάνουν πολίτες άλλων περιοχών της χώρας με ηπιότερο χειμώνα, που έχουν τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών της περιοχής, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης, με την ένταξη στο επίδομα θέρμανσης των καυσόξυλων και πέλλετ αλλά και την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να είναι προσιτό από όλους τους πολίτες.

Επισυνάπτεται  το ψήφισμα

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2022

 Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Χαρίτου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood