Ο Δήμος Κομοτηνής σχεδίασε και υλοποιεί την ενημερωτική δράση «Ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Ροδόπη» με στόχο να στηρίξει το μήνυμα του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της νόσου COVID -19 σε όλες τις πληθυσμιακές και ηλικιακές ομάδες της περιοχής, και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες.

Στο πλαίσιο της δράσης δημιουργήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με κοινό σύνθημα «Λέμε ναι στον εμβολιασμό», έχοντας ως σκοπό το μήνυμα της δράσης να φτάσει στο σύνολο των συμπολιτών μας με κάθε δυνατό τρόπο.

Για την προώθηση της δράσης ο Δήμος Κομοτηνής συνεργάζεται με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να ενημερωθούν όλοι για την ανάγκη εμβολιασμού ως ένα βασικό μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικές αφίσες – μία μεγαλύτερη, για δημοτικά και δημόσια κτίρια, και μία μικρότερη για ιδιώτες – καθώς επίσης ένα δίπτυχο που διατίθεται στο Δημαρχείο Κομοτηνής αλλά και σε Φορείς που στηρίζουν την καμπάνια. Τέλος, δημιουργήθηκε ενημερωτικό βίντεο στο οποίο συνέδραμαν αιρετοί (Γ. Γκαράνης, Αντ. Γραβάνης, Ελ. Λαφτσή) και αθλητές (Αλ. Ταξιλδάρης, Χαρούν Μολλά) της περιοχής στέλνοντας το προσωπικό τους μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

[VID] Καμπάνια του Δήμου Κομοτηνής για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης για την αντιμετώπιση της πανδημίαςΕπίσης, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν και μειωθούν τα κρούσματα στην περιοχή, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις για τη δια ζώσης επικοινωνία με ομάδες στόχου.

Η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την υγεία, την οικονομία, την κοινωνική ζωή, και παράλληλα με τον σεβασμό σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι σημαντικό οι πολίτες να συμμετέχουν στον εμβολιασμό.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019»- ΚΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ» του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ».