Με στελέχη της ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ, και συγκεκριμένα με τους Θύμιο Λυμπερόπουλο, Αθανάσιο Βίλλιο, Βασίλη Κουγεμήτρο, Θεόδωρο Μάζη, Παρασκευά Ορφανό και Χρήστο Σκαντζάρη, συναντήθηκε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί και αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις μέσω των οποίων μπορεί να βγει ο κλάδος από το οικονομικό αδιέξοδο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως είναι αναγκαία η στήριξη του ταξί, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα.

Ο Νίκος Παππάς και οι επαγγελματίες δήλωσαν αντίθετοι σε κάθε μορφή «ουμπεροποίησης» των επιβατικών μεταφορών, συμφωνώντας πως ο κλάδος έχει όλες τις προϋποθέσεις να παρέχει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Επίσης, κρίθηκαν ως δίκαια τα αιτήματα του κλάδου, μεταξύ άλλων, για:

  • προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχει το ταξί,
  • προστασία του νόμου 4530 /2018 και βελτίωσή του όπου απαιτείται,
  • ξεκάθαρο διαχωρισμό των υπηρεσιών που παρέχει το ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό,
  • ταξινόμηση των 7θέσιων και 9θέσιων οχημάτων ως ταξί αφού εξασφαλιστεί από την πλευρά της Πολιτείας ότι θα σταματήσει η «υποκλοπή» έργου από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και θα εφαρμοστεί ο νόμος,
  • μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αλλά όχι με αντιεπαγγελματικές συνθήκες και τον βίαιο τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ,
  • μείωση του φόρου πετρελαίου κίνησης.

 

Συνάντηση Παππά με ΔΑΚΜΕ ΤΑΞΙ: "Αναγκαία η στήριξη του ταξί και των επαγγελματιών του κλάδου"