Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ροδόπης στην Κομοτηνή, εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ στη Βουλή την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο βουλευτής συνομίλησε με τους εργαζόμενους, με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΕΦΚΑ ΑΜ-Θ και αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, την περιφερειακή διευθύντρια ΚΕΑΟ ΑΜ-Θ, τον διευθυντή Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού & Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) ΑΜ-Θ, και τη διευθύντρια ΕΦΚΑ Ροδόπης, για τις αρνητικές επιπτώσεις του επίμαχου νομοσχεδίου στη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

[VID] Χαρίτου: Διορίζουν golen boys στον ΕΦΚΑ και σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση του ΦορέαΣτη συζήτηση ο βουλευτής επεσήμανε το γεγονός ότι “η κυβέρνηση επί δυόμισι χρόνια δεν έκανε τίποτα για να στελεχώσει με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τον ΕΦΚΑ, δεν προχώρησε στην αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος, πειραματίστηκε με τις προσλήψεις δικηγόρων και λογιστών για τη δήθεν ταχύτερη έκδοση των συντάξεων, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει να τριπλασιαστεί ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων”. Σημείωσε ακόμη ότι “αντί η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους για τις ολέθριες επιλογές της, απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και στοχοποιεί τους εργαζόμενους του φορέα προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ“.

[VID] Χαρίτου: Διορίζουν golen boys στον ΕΦΚΑ και σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση του ΦορέαΣε δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ σημείωσε: “Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις δυσλειτουργίες, υπαρκτά προβλήματα του ΕΦΚΑ, που οι δικές της πολιτικές δημιούργησαν, για να φέρει τα πάνω–κάτω στον φορέα. Να πλήξει τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους του οποίου πυλώνας είναι ο ΕΦΚΑ. Πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης τοποθετούνται σε νευραλγικές διευθυντικές θέσεις ιδιώτες, μάνατζερ, τα γνωστά golden boys, χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, και με σκανδαλώδεις αμοιβές που ξεπερνούν τις 8.000 ευρώ μηνιαίως, αμοιβές που αποτελούν πρόκληση για τη χειμάζουσα ελληνική κοινωνία. Είναι φανερό πως όχι μόνο δεν  θα αντιμετωπιστούν, αλλά θα διογκωθούν τα προβλήματα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων στις συναλλαγές τους με τον ΕΦΚΑ. Με άλλοθι την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, ιδρύουν Εταιρεία Α.Ε., ξεχωριστή, εκτός του φορέα, που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκποίηση των ακίνητων-φιλέτων του ΕΦΚΑ ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για deal με τα οικονομικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να επωφεληθούν. Ας μην ξεχνούν όμως ότι πρόκειται για περιουσία που χτίστηκε από τις εισφορές, δηλαδή τους κόπους και τις θυσίες των ασφαλισμένων”.

Καταλήγοντας, τόνισε: “Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητήσαμε να αποσυρθεί το αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο, κάτι που αρνήθηκε να κάνει η κυβέρνηση. Θα δώσουμε τη μάχη αύριο και μεθαύριο και μέσα στη Βουλή ώστε να μην ψηφιστεί. Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε αυτό το νομοσχέδιο με την ταυτόχρονη δέσμευση ότι θα προωθήσουμε νέες ρυθμίσεις για έναν πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό, πιο φιλικό και πιο προσβάσιμο στους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους ΕΦΚΑ, στην υπηρεσία  του πολίτη”.