Στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, προκρίθηκαν οι μαθητές από τη Ροδόπη Βασίλης Τσακμάκης (της Α΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής) και Ευθύμης Μουσκοΐδης (της Β΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής), που διακρίθηκαν στον 82ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ».

Το εξεταστικό κέντρο όπου θα διαγωνιστούν για τον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» οι μαθητές, είναι το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (ΚΟΥΤΑΒΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ 5, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, τηλ:25510-28461). Ο διαγωνισμός αρχίζει στις 10 π.μ. και οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του εξεταστικού κέντρου το αργότερο στις 9:45 π.μ. Η είσοδος στο εξεταστικό κέντρο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη έγχαρτης βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) ο οποίος έχει διενεργηθεί έως και 24 ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης, ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (Rapid test ή PCR test) ο οποίος έχει διενεργηθεί έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης. Σε κάθε περίπτωση η βεβαίωση υπογράφεται από τον εξεταζόμενο αν αυτός είναι ενήλικος, ή από τον κηδεμόνα αν ο εξεταζόμενος είναι ανήλικος. Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή διαγνωστικό έλεγχο βαραίνει τον εξεταζόμενο. Για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας οι εξεταζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα. Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μόνο κανόνα και διαβήτη για τα γεωμετρικά σχήματα. Οι φορητοί υπολογιστές απαγορεύονται. Τα κινητά τηλέφωνα των εξεταζόμενων πρέπει να είναι απενεργοποιημένα κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που διαγωνίστηκαν στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» και ιδιατέρως τους μαθητές που προκρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», και τους εύχεται επιτυχίες και λαμπρές επιδόσεις.

Διαγωνισμός “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

Εξάλλου, το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα είναι και φέτος εξεταστικό κέντρο για τον καινοτόμο διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ». Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στο επίσημο site του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 12 Μαρτίου 2022 (ημέρα Σάββατο). Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή στο περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (κόστος 10 ευρώ). Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Παράρτημα Ε.Μ.Ε. Ροδόπης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας για να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής στον διαγωνισμό. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν οι σύνδεσμοι του εγγράφου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους αναλυτικούς συνδέσμους:
1. Επίσημο site διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑ: http://www.hms.gr/pythagoras/
2. Ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας: https://forms.gle/iiB7SFUdivhvY1Nk9