Σειρά δράσεων θα διοργανώσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, οι οποίες όπως τονίζεται “αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης της ΔΟΕ, με στόχο να εξοπλίσει το εκπαιδευτικό κίνημα, να καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, και να τεκμηριώσει τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου”.

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα και αφορά στον άξονα “Φοίτηση – σχολική διαρροή”, με θεματολογία:

  • “Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι κοινωνικές παράμετροι που καθορίζουν τη σχολική διαρροή στη γενική εκπαίδευση, καθώς και τα εμπόδια που οδηγούν στον αποκλεισμό των ΑΕΑ από την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
  • Διαπολιτισμική εκπαίδευση, ενίσχυση όλων των αντισταθμιστικών θεσμών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, και υλικές προϋποθέσεις για την εξάλειψη των εμποδίων”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/-_8ZO2Iqy08

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι:

  • Αργύρης Κυρίδης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Μεθόδων Κοινωνικής Έρευνας / Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.
  • Σπύρος Σούλης, Καθηγητής Ειδικής Αγωγής –  Διευθυντής Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ.
  • Παύλος Χαραμής, εκπαιδευτικός και ερευνητής.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αρχικές εισηγήσεις από τους ομιλητές. Κατά τη διάρκειά τους θα τίθενται ερωτήματα ή σχόλια σε ειδική φόρμα, τα οποία θα ομαδοποιηθούν και θα τεθούν στους ομιλητές.

Διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΟΕ με θέμα "Σχολική διαρροή & Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες"