Χαρίτσης: “Στήριξη – Ελάφρυνση – Ρύθμιση: το τρίπτυχο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια”

«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή ων τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όπου επί 4,5 χρόνια δεν είχαμε ούτε μία  αύξηση στο ρεύμα, είδαμε μια πολιτική πλήρους ιδιωτικοποίησης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».
Screenshot_1073

«Η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το κεφαλαιώδες ζήτημα της ακρίβειαςόπως ζητάμε εδώ και έναν χρόνο με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/σ «Κόκκινο 91.4 Θεσσαλονίκης».

«Επιμένει να μιλά για παροδικό φαινόμενο ακόμη και τώρα που ο επίσημος πληθωρισμός ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», πρόσθεσε και ενώ «βλέπουμε εκρηκτικές ανατιμήσεις κυρίως στις πιο κρίσιμες για τους πολίτες αγορές: την ενέργεια, την στέγαση, τις μεταφορές, την ένδυση και τα τρόφιμα».

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στο τρίπτυχο: στήριξη, ελάφρυνση, ρύθμιση», δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας την «στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», «ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών, των ΜμΕ και των ενεργοβόρων επιχειρήσεων» και την «μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στην ενέργεια, όπως έχουν ήδη κάνει άλλες χώρες».

«Είναι κρίσιμο να παρέμβει το κράτος με όλους τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς σε κρίσιμες αγορές, και ειδικά στα τρόφιμα  και στην ενέργεια» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι εν μέσω κρίσης κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας». «Ναι μεν η κρίση είναι διεθνής, η Ελλάδα όμως έχει την υψηλότερη τιμή χονδρεμπορική τιμή ρεύματος σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε, καταλήγοντας: «Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή ων τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όπου επί 4,5 χρόνια δεν είχαμε ούτε μία  αύξηση στο ρεύμα, είδαμε μια πολιτική πλήρους ιδιωτικοποίησης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood