Στα 111 δισ. € ανέρχονται πλέον τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων προς το Δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα οποία επικαλείται η αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου, που κατηγορεί την κυβέρνηση οτι “έχει σχέδιο, απλά αυτό δεν αφορά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ μόνο το 2021 τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την εφορία διαμορφώθηκαν σε 6,3 δισ. €, ενώ τα 4 εκατομμύρια αγγίζει πια ο συνολικός αριθμός των οφειλετών! 

Στη δήλωσή της η κ. Παπανάτσιου τονίζει:

“Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι αποκαρδιωτικά για την οικονομική κατάσταση και τα χρέη των πολιτών.

Το σύνολο των οφειλετών πλέον αγγίζει τα 4 εκατομμύρια, ενώ μόνο το 2021, στο νέο ληξιπρόθεσμο χρέος προστέθηκαν 6,3 δισεκατομμύρια, και το συνολικό ύψος αγγίζει τα 111 δισεκατομμύρια!

Η Κυβέρνηση δεν συζητάει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση των εισοδημάτων, την αύξηση του βασικού μισθού και τη μερική διαγραφή χρεών που δημιούργησε η πανδημία. Επιπρόσθετα, ξανά χθες, για δεύτερη φορά, απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Η Νέα Δημοκρατία πάσχει από το νεοφιλελεύθερο σύνδρομο του τροχονόμου και εγκαταλείπει ηθελημένα τους πολίτες στην τύχη τους τη στιγμή που, πανδημία, ανατιμήσεις, πληθωρισμός και χρέη, συμπιέζουν τα εισοδήματά τους.

Η Κυβέρνηση όμως έχει σχέδιο, απλά αυτό δεν αφορά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”.​