«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ενέργεια υπολείπονται ακόμη και από τα εντελώς ανεπαρκή μέτρα του Ιανουαρίου» επεσήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «STAR Κεντρικής Ελλάδας».

«Καταθέσαμε εκ νέου τροπολογία για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, η οποία απορρίφθηκε ξανά από την κυβέρνηση», υπογράμμισε, τονίζοντας συνάμα πως «πρόκειται για ένα μέτρο που έχουν ήδη εφαρμόσει 19 από τα 27 μέλη της Ε.Ε. και το οποίο θα έδινε σημαντική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις». 

«Η προοδευτική κυβέρνηση της Ισπανίας προχώρησε σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, στα 1.167 ευρώ», συμπλήρωσε, και συνέχισε: «Δυστυχώς εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που επιλέγει τις φορολεφρύνσεις για τα μεγάλα εισοδήματα και τις απ’ ευθείας αναθέσεις 5 δισ. εν μέσω πανδημίας, αντί να λάβει μέτρα στήριξης για την κοινωνική πλειοψηφία». 

«Η κυβέρνηση μιλάει για επενδύσεις, μιλάει για δουλειές, μιλάει για πράσινη μετάβαση, όλα αυτά όμως πάνε περίπατο όταν έχει να εξυπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», πρόσθεσε και κατέληξε σημειώνοντας την αναγκαιότητα οτι «πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια πολιτική που θα στηρίξει την κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μια προοδευτική διέξοδος από τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».