Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης και συγκεκριμένα του Νομού Ροδόπης Γιώργο Χρυσοχοΐδη και Νίκο Παπαναστασίου, είχαν ο Πρόεδρος Αντώνης Γραβάνης και ο Γενικός Γραμματέας Παντελής Χαβιαράς του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάδειξη της Ροδόπης ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού και η αξιοποίηση των επιχειρήσεών της για την τουριστική προβολή της, με στόχο την τοποθέτηση του Νομού Ροδόπης, των προϊόντων και υπηρεσιών του στον ελληνικό τουριστικό και αγροδιατροφικό χάρτη.

Στο πλαίσιο της προβολής και της προώθησης, αποφασίστηκε η άμεση πραγματοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης (Fam Trips) στο νομό από διαμορφωτές κοινής γνώμης, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες και την ποικιλομορφία του νομού Ροδόπης, των εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα.

Στόχος είναι μέσα στον Φεβρουάριο να πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης, με προσκεκλημένους Έλληνες διαμορφωτές κοινής γνώμης που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του προγράμματος φιλοξενίας τους, θα περιλαμβάνει, εκτός από την περιήγηση στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Ροδόπης, επισκέψεις σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού χώρου και της εστίασης, με στόχο την παράλληλη προβολή της αυθεντικής γαστρονομικής εμπειρίας του νομού Ροδόπης.

Όπως τόνισε ο Αντ. Γραβάνης, “το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης σκοπεύει να εμβαθύνει στο destination management, εστιάζοντας στην ποικιλομορφία της περιοχής, την ιστορία, τον πολιτισμό, αλλά και τον αγροδιατροφικό πλούτο και τη γαστρονομία”.