Προ των πυλών η ένταξη της ανακαίνισης της δημοτικής αγοράς Κομοτηνής στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ

Προϋπολογισμού 4,1 εκ. ευρώ.
DSC04025

Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην πόλη για να αξιολογήσουν την ολοκληρωμένη πρόταση ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς που κατέθεσε ο Δήμος Κομοτηνής στο πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Οι αξιολογητές, Μαρία Σκαλτσά και Ευδόκιμος Κοκκινάκης, και ο προϊστάμενος Χαράλαμπος Συρόπουλος, εξέτασαν αρχικά το τεχνικό δελτίο και τη μελέτη του έργου, όπως επίσης εάν τα δεδομένα ανταποκρίνονται στις περιγραφές και εξυπηρετούν τις ανάγκες των επαγγελματιών και των κατοίκων-χρηστών της Δημοτικής Αγοράς.

Οι αξιολογητές επισκέφθηκαν τη Δημοτική Αγορά μαζί με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου, και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινα Πάσσου που ήταν παρόντες και στη σύσκεψη που προηγήθηκε.

Προ των πυλών η ένταξη της ανακαίνισης της δημοτικής αγοράς Κομοτηνής στο ΥΜΕΠΕΡΑΑΕκεί διαπίστωσαν τόσο την παλαιότητα των κτισμάτων, όσο και την επιθυμία των επαγγελματιών για μια ουσιαστική ανακαίνιση, συνομίλησαν μάλιστα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Κομοτηνής Βασίλη Ιωαννίδη και τον πρώην πρόεδρο Αλέξανδρο Τρίχα.

Η συνάντηση και η επίσκεψη έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και η Δημοτική Αρχή αναμένει το επόμενο διάστημα να υπάρξει θετική αξιολόγηση.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε μετά τη συνάντηση: “Αναγνωρίζουμε το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη του έργου ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς που θα αναβαθμίσει την περιοχή και μάλιστα συνδυάζεται με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Διακρίνουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές και ευελπιστούμε ότι με τις απαραίτητες διευκρινήσεις από την πλευρά του Δήμου το έργο θα γίνει πραγματικότητα. Η Δημοτική Αγορά από τη δεκαετία του ’60 που κατασκευάστηκε δεν έτυχε ουσιαστικής ανακαίνισης και είναι επιτακτική η ανάγκη παρέμβασής μας. Ο κ. Καρασταύρου εξήγησε ότι ο φάκελος είναι ολοκληρωμένος, δόθηκαν ορισμένες διευκρινήσεις στους αξιολογητές αναφορικά με το διοικητικό σκέλος της πράξης, ενώ το τεχνικό σκέλος είναι ώριμο 100%”.

Προ των πυλών η ένταξη της ανακαίνισης της δημοτικής αγοράς Κομοτηνής στο ΥΜΕΠΕΡΑΑΤο έργο της ανακαίνισης της δημοτικής αγοράς έχει προϋπολογισμό 4,1 εκ. ευρώ και προτάθηκε στο πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood