“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επανακαταθέσει την τροπολογία που είχε καταθέσει ήδη από τον Σεπτέμβριο για τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα”, προαναγγέλλει ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει την κοινωνία στα βράχια με την άρνηση λήψης μέτρων κατά της ακρίβειας”, καταγγέλλει, καλώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό “να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που βλέπουν το εισόδημά τους να εκμηδενίζεται”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει την κοινωνία στα βράχια με την άρνηση λήψης μέτρων κατά της ακρίβειας. Έχουν δώσει 5 δισ. ευρώ σε απ’ ευθείας αναθέσεις και αρνούνται τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα που θα κοστίσει 1.5 δισ. ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα θα μειώσει σημαντικά την τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης, του αγροτικού πετρελαίου και τους λογαριασμούς φυσικού αερίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επανακαταθέσει την τροπολογία που είχε καταθέσει ήδη από τον Σεπτέμβριο για τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

Ο κ. Μητσοτάκης ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που βλέπουν το εισόδημά τους να εκμηδενίζεται”.