Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου το απόγευμα έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8-10 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια, και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 7/2

  • Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι των οποίων η ένταση θα φτάνει τα 8-9 μποφόρ  θα επικρατήσουν στα δυτικά της χώρας από τις βραδινές ώρες.
  • Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στο νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.
  • Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τρίτη 8/2

  • Σε όλη τη χώρα θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8-10 μποφόρ.
  • Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
  • Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.
  • Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εξασθενήσουν γρήγορα και το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Τετάρτη 9/2

  • Τις πρωινές ώρες θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση τοπικά τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
  • Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και ισχυρές βροχές κατά τόπους στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες δίδονται στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και στον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται για τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων στους.

Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.