Αναπτυξιακός Νόμος: Νέα παρέμβαση Χαρίτου στη Βουλή για το “ρίξιμο” Ροδόπης-Ξάνθης εν συγκρίσει με τον Έβρο

"Κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί και ούτε περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης".
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου (3)

Με νέα παρέμβασή του στη Βουλή (θυμηθείτε την πρώτη: “Η κυβέρνηση διασπά το ενιαίο των επενδυτικών κινήτρων ανάμεσα στις Π.Ε. της Θράκης”), ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα με ποια κριτήρια έγινε η διάσπαση των ενιαίων κινήτρων που δίνονταν μέχρι σήμερα μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων για όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης (θυμηθείτε: Νέος Αναπτυξιακός Νόμος: “Ριγμένες” Ροδόπη και Ξάνθη εν συγκρίσει με τον Έβρο).

Μάλιστα ο βουλευτής προχώρησε σε Κοινοβουλευτική Αναφορά προωθώντας στο Προεδρείο της Βουλής και στον Υπουργό την κοινή επιστολή των Προέδρων των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Ξάνθης (θυμηθείτε: Πυρ ομαδόν από τα Επιμελητήρια Ροδόπης και Ξάνθης κατά του νέου Αναπτυξιακού Νόμου).

Μιλώντας για την προφανή αναγκαιότητα “ισόρροπων επενδυτικών κινήτρων για όλους τους νομούς της Θράκης”, ο κ. Χαρίτου επισημαίνει ότι “για πρώτη φορά γίνεται διαφοροποίηση των αναπτυξιακών κινήτρων, αφού η Θράκη αντιμετωπιζόταν πάντα ως ενιαίο σώμα”, και υπογραμμίζει οτι “κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί και ούτε περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης”.

Ο βουλευτής σημειώνει χαρακτηριστικά πως “η παροχή των επενδυτικών κινήτρων οφείλει να είναι ισόρροπη στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης, όπως άλλωστε ζητούν και τα Επιμελητήρια της Ροδόπης και της Ξάνθης”, και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της λαμβάνοντας υπ’ όψη την ανησυχία και τις προτάσεις των Επιμελητηρίων. “Σε διαφορετική περίπτωση είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι νομοί της Θράκης να αναπτύσσονται με διαφορετικές ταχύτητες, γεγονός που θα έχει συνέπειες στις τοπικές οικονομίες και η ευθύνη για αυτό θα ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση”, συμπληρώνει εμφατικά.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood