Με νέα παρέμβασή του στη Βουλή (θυμηθείτε την πρώτη: “Η κυβέρνηση διασπά το ενιαίο των επενδυτικών κινήτρων ανάμεσα στις Π.Ε. της Θράκης”), ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα με ποια κριτήρια έγινε η διάσπαση των ενιαίων κινήτρων που δίνονταν μέχρι σήμερα μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων για όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης (θυμηθείτε: Νέος Αναπτυξιακός Νόμος: “Ριγμένες” Ροδόπη και Ξάνθη εν συγκρίσει με τον Έβρο).

Μάλιστα ο βουλευτής προχώρησε σε Κοινοβουλευτική Αναφορά προωθώντας στο Προεδρείο της Βουλής και στον Υπουργό την κοινή επιστολή των Προέδρων των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Ξάνθης (θυμηθείτε: Πυρ ομαδόν από τα Επιμελητήρια Ροδόπης και Ξάνθης κατά του νέου Αναπτυξιακού Νόμου).

Μιλώντας για την προφανή αναγκαιότητα “ισόρροπων επενδυτικών κινήτρων για όλους τους νομούς της Θράκης”, ο κ. Χαρίτου επισημαίνει ότι “για πρώτη φορά γίνεται διαφοροποίηση των αναπτυξιακών κινήτρων, αφού η Θράκη αντιμετωπιζόταν πάντα ως ενιαίο σώμα”, και υπογραμμίζει οτι “κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί και ούτε περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης”.

Ο βουλευτής σημειώνει χαρακτηριστικά πως “η παροχή των επενδυτικών κινήτρων οφείλει να είναι ισόρροπη στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης, όπως άλλωστε ζητούν και τα Επιμελητήρια της Ροδόπης και της Ξάνθης”, και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της λαμβάνοντας υπ’ όψη την ανησυχία και τις προτάσεις των Επιμελητηρίων. “Σε διαφορετική περίπτωση είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι νομοί της Θράκης να αναπτύσσονται με διαφορετικές ταχύτητες, γεγονός που θα έχει συνέπειες στις τοπικές οικονομίες και η ευθύνη για αυτό θα ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση”, συμπληρώνει εμφατικά.