Οικονομική στήριξη των Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών, ζητά από τέσσερις Υπουργούς ο Δημ. Χαρίτου

"Ο οδικός τουρισμός έχει ιδιαίτερη δυναμική στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, λόγω του πλεονεκτήματος της διασυνοριακότητας που αυτή διαθέτει. Ως εκ τούτου οι πολιτικές που πλήττουν τον κλάδο έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην τουριστική της ανάπτυξη όσο και στην τοπική οικονομία".
ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΧΑΡΙΤΟΥ (2)

Σε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, και Υποδομών & Μεταφορών, προχώρησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ζητώντας “να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών”.  

“Οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων οδικών μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) διαμαρτύρονται για το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και του περιορισμού των μετακινήσεων, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ουσιαστικής υποστήριξης  από την Πολιτεία”, τονίζει ο κ. Χαρίτου στηρίζοντας το σχετικό ψήφισμα των Τ.Ε.Ο.Μ., και προσθέτει:

“Ο οδικός τουρισμός έχει ιδιαίτερη δυναμική στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, λόγω του πλεονεκτήματος της διασυνοριακότητας που αυτή διαθέτει. Ως εκ τούτου οι πολιτικές που πλήττουν τον κλάδο έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην τουριστική της ανάπτυξη όσο και στην τοπική οικονομία”.

Θέτοντας υπ’ όψιν του προεδρείου της Βουλής το ψήφισμα των Τ.Ε.Ο.Μ., ο κ. Χαρίτου υπογραμμίζει πως μέσω αυτού κατατίθενται “συγκεκριμένες προτάσεις που στόχο έχουν να διατηρηθεί η  βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους με την εξασφάλιση ρευστότητας, να συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να καταστεί δυνατή η αναβάθμισή τους, να ρυθμιστούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς και να στηριχθούν οικονομικά με κάθε τρόπο“.

“Παρακαλούμε για την απάντησή σας και τις σχετικές ενέργειες εκ μέρους σας και να μας ενημερώσετε σχετικά”, καταλήγει ο βουλευτής της Ροδόπης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood