Σε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, και Υποδομών & Μεταφορών, προχώρησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ζητώντας “να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών”.  

“Οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων οδικών μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) διαμαρτύρονται για το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και του περιορισμού των μετακινήσεων, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ουσιαστικής υποστήριξης  από την Πολιτεία”, τονίζει ο κ. Χαρίτου στηρίζοντας το σχετικό ψήφισμα των Τ.Ε.Ο.Μ., και προσθέτει:

“Ο οδικός τουρισμός έχει ιδιαίτερη δυναμική στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, λόγω του πλεονεκτήματος της διασυνοριακότητας που αυτή διαθέτει. Ως εκ τούτου οι πολιτικές που πλήττουν τον κλάδο έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην τουριστική της ανάπτυξη όσο και στην τοπική οικονομία”.

Θέτοντας υπ’ όψιν του προεδρείου της Βουλής το ψήφισμα των Τ.Ε.Ο.Μ., ο κ. Χαρίτου υπογραμμίζει πως μέσω αυτού κατατίθενται “συγκεκριμένες προτάσεις που στόχο έχουν να διατηρηθεί η  βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους με την εξασφάλιση ρευστότητας, να συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να καταστεί δυνατή η αναβάθμισή τους, να ρυθμιστούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς και να στηριχθούν οικονομικά με κάθε τρόπο“.

“Παρακαλούμε για την απάντησή σας και τις σχετικές ενέργειες εκ μέρους σας και να μας ενημερώσετε σχετικά”, καταλήγει ο βουλευτής της Ροδόπης.