Η ελληνική σημαία κυματίζοντας ψηλά ήταν η πρώτη που μπήκε στο εθνικό στάδιο του Πεκίνου, την εμβλητική «Φωλιά του πουλιού», ξεκινώντας παραδοσιακά την παρέλαση των 91 χωρών που συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη για τα χειμερινά αθλήματα, δηλαδή στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Τη σημαία κράτησαν με υπερηφάνεια ο Απόστολος Αγγέλης και η Μαρία Ντάνου, δύο από τους πέντε συνολικά χιονοδρόμους που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» την χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Γιάννης Αντωνίου και η Μένια Τσιόβολου στα αλπικά αγωνίσματα, και ο Απόστολος Αγγέλης, η Μαρία Ντάνου και η Νεφέλη Τίτα, στους δρόμους αντοχής.

Η ελληνική σημαία άνοιξε την αυλαία (και) των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων "Πεκίνο 2022"Η ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και λιτή τελετή έναρξης, ξεκίνησε λίγο μετά την είσοδο του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και του επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στο στάδιο. Μία τελετή έναρξης που πραγματοποιείται την πρώτη μέρα της άνοιξης σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο.

Η ελληνική σημαία άνοιξε την αυλαία (και) των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων "Πεκίνο 2022"Η εκδήλωση, που έγινε σε θερμοκρασίες περίπου -4 βαθμούς Κελσίου, ξεκίνησε με μια παράσταση από χορευτές που κουνούσαν λαμπερά πράσινα μεγάλα κοτσάνια με σκοπό να μεταδώσουν τη ζωτικότητα της εποχής, ακολουθούμενη από μια έκρηξη λευκών και πράσινων πυροτεχνημάτων που έγραφαν τη λέξη «Άνοιξη». Μετά από αυτό, η κινεζική σημαία πέρασε από 56 άτομα κάθε ηλικίας που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες της Κίνας, πριν υψωθεί και ακουστεί ο εθνικός ύμνος της χώρας. Σε έναν τρισδιάστατο κύβο που έμοιαζε με κομμάτι πάγου, εμφανίστηκαν εικόνες που χαράχτηκαν με λέιζερ, από τις 23 προηγούμενες διοργανώσεις Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα κομμάτι πάγου που «έσπασε», παίκτες του χόκεϊ επί πάγου, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ολυμπιακούς κύκλους να αναδυθούν. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν κρυστάλλινοι παγωμένοι Ολυμπιακοί κύκλοι στο Στάδιο, πριν από την καθιερωμένη «παρέλαση των Εθνών», με την Ελλάδα να κάνει παραδοσιακά πρώτη την είσοδό της.

Η ελληνική σημαία άνοιξε την αυλαία (και) των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων "Πεκίνο 2022"Το Πεκίνο είναι η μοναδική πόλη που μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008», φιλοξενεί από σήμερα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, «Πεκίνο 2022».

Σκηνοθέτης και της σημερνής τελετής έναρξης ήταν ο διάσημος Ζανγκ Γιμού, όπως και το 2008, που είχε γίνει επίσης στην «Φωλιά του πουλιού».

Η ελληνική σημαία άνοιξε την αυλαία (και) των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων "Πεκίνο 2022"Οι συμμετέχοντες εθελοντές της τελετής έναρξης έφθασαν τους 3.000, σε μια σκηνή αποτελούμενη από 11.600 τετραγωνικά μέτρα οθόνης LED υψηλής ευκρίνειας που έμοιαζε με επιφάνεια πάγου.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετέχουν ήταν απλοί κάτοικοι από το Πεκίνο και την κοντινή επαρχία Χεμπέι, λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση με κεντρικό θέμα την «Ιστορία μιας νιφάδας χιονιού».

Η εκδήλωση έγινε χωρίς θεατές, με τους διοργανωτές να έχουν πάρει την απόφαση από τον περασμένο μήνα να μην πουλήσουν εισιτήρια. Επέλεξαν να διαθέσουν στοχευμένα ορισμένα, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της Covid-19.