Συνάντηση με το νέο Δ.Σ. των καπνοπαραγωγών Θράκης είχε ο Ευρ. Στυλιανίδης

Έσπευσε να τους διαβεβαιώσει ότι και ο ίδιος πιέζει - καθώς σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση ασκούν ταυτόχρονα και οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ του ΚΙΝΑΛ και Δημήτρης Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ - προκειμένου οι διαδικασίες καταβολής των υπεσχημένων από την κυβέρνηση αποζημιώσεων προς τους καπνοκαλλιεργητές, να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.
εικόνα_Viber_2022-02-03_18-03-29-047

Συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης είχε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο Αμέτ Σινάν και τα μέλη του Δ.Σ., του πρότεινε να έχουν “συστηματική επικοινωνία και συνεργασία προκειμένου να στηρίξουν αποτελεσματικά τον κλάδο”.

Άκουσε τις αγωνίες και τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών, και όπως τους είπε, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι περιμένει – εντός των επομένων ημερών – έγκριση από την Ε.Ε. ώστε κατόπιν να προχωρήσει η υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για την καταβολή αποζημίωσης στους καπνοπαραγωγών ύψους 90 ευρώ/στρέμμα. Συγκεκριμένα, εν συνεχεία της ευρωπαϊκής έγκρισης θα εκδοθεί ΚΥΑ που θα κινήσει τις διαδικασίες από τις οποίες οι καπνοπαραγωγοί της χώρας θα λάβουν συνολικά 11 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,2 εκ. θα αφορούν τους καπνοκαλλιεργητές της Ροδόπης, “γεγονός απόλυτα επωφελές όχι μόνο για τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και για την τοπική αγορά”, όπως επεσήμανε ο βουλευτής, ο οποίος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι και ο ίδιος πιέζει – καθώς σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση ασκούν ταυτόχρονα και οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ του ΚΙΝΑΛ και Δημήτρης Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ –  προκειμένου οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε με θετικά λόγια και στην καλή συνεργασία που είχε με τον προηγούμενο πρόεδρο, Εσάτ Χουσεΐν, τονίζοντας ότι είναι επιτυχία της περιοχής μας ότι εκλέχθηκε πανελλήνια πρόεδρος στην Καπνική Ελλάδας.

Συνάντηση με το νέο Δ.Σ. των καπνοπαραγωγών Θράκης είχε ο Ευρ. Στυλιανίδης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood