Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο: «Αναπτυξιακός Νόμος Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, και επεσήμανε πως στον Αναπτυξιακό Νόμο “απουσιάζουν οι τομείς οι οποίοι θα μπορούσαν να χαράξουν έναν νέο, συγκεκριμένο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου η χώρα να αλλάξει παραγωγικό παράδειγμα, που είναι και το ζητούμενο μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, που αποκάλυψε τις διαχρονικές παθογένειες του παραγωγικού μοντέλου της χώρας”.

Ο βουλευτής Ροδόπης επικεντρώθηκε κατά την ομιλία του στην ανάπτυξη της Θράκης, σημειώνοντας πως “η Θράκη κατασυκοφαντήθηκε σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη”, ότι “απετέλεσε το El Dorado για απατεώνες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος”.

«Ως Θρακιώτης καταγγέλλω αυτούς τους χαρακτηρισμούς που απετέλεσαν το όχημα για την αναπτυξιακή απαξίωση της Θράκης και της αποβιομηχάνισης των τελευταίων είκοσι χρόνων, μετατρέποντας τις Βιομηχανικές μας Περιοχές σε φαντάσματα και τους εργαζόμενους σε ανέργους και μετανάστες», τόνισε εμφατικά.

Ο Ιλχάν Αχμέτ υποστήριξε ακόμη, πως “τα δομικά προβλήματα του κράτους και οι ατελέσφορες πολιτικές οδήγησαν στην καταβολή ενισχύσεων σε αεριτζήδες και αετονύχηδες, απομονώνοντας τους τοπικούς επιχειρηματίες που ήθελαν πραγματικά να επενδύσουν στη Θράκη προκειμένου να δώσουν ανάσα επιχειρηματικότητας σε μια κατ’ εξοχήν αγροτική και απομονωμένη περιοχή της χώρας μας”.     

Κλείνοντας, ζήτησε επιτακτικά από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τα όσα προβλέπει για την Θράκη το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, κατέθεσε μερικές από τις προτάσεις του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης για τον συζητούμενο Αναπτυξιακό νόμο, και διεμήνυσε:

“Αναπτυξιακός Νόμος χωρίς τη Θράκη πρωταγωνίστρια και ατμομηχανή της ανάπτυξης, δεν νοείται. Γι’ αυτό και σας καλώ να αποδώσετε στη Θράκη όλα εκείνα που της στερήθηκαν ΑΔΙΚΑ τα τελευταία 20 χρόνια”.