Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέρει:

“Σε μια πρώτη ανάγνωση της πράξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis για τον κ. Γεωργιάδη, την οποία τμηματικά αναγκάζεται να καταθέσει στη Βουλή, ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών προχωρά σε τρεις σημαντικές παραδοχές.

1) Παραδέχεται ότι πράγματι τα φάρμακα της Novartis υπερτιμολογήθηκαν σε σχέση με τις τιμές της Ε.Ε. και η εταιρεία αύξησε σημαντικά τα κέρδη της.

Την αρχειοθέτησε, όμως, καθώς η σχετική υπουργική απόφαση δεν υπογράφηκε από τον κ. Γεωργιάδη αλλά από τον υφυπουργό του, τον κ. Μπέζα.

2) Παραδέχεται ότι πράγματι στην εταιρεία Novartis επί υπουργίας Γεωργιάδη το ποσό που καταβλήθηκε είναι μεγαλύτερο από το ποσό που δόθηκε στις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες.

Την αρχειοθέτησε, όμως, γιατί το ποσοστό κάλυψης του συνολικής οφειλής του ΕΟΠΥΥ προς την εταιρεία δεν ήταν 100%!

3) Παραδέχεται ότι πράγματι προέκυψαν αρκετές αδιευκρίνιστες πιστώσεις και καταθέσεις σε μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη, συγγενών και συνέταιρων.

Την αρχειοθέτησε, όμως, καθώς εκτίμησε ότι συνιστούν πιθανώς φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή φοροδιαφυγή του υπουργού, τις οποίες δεν μπόρεσε να συνδέσει με τη δικογραφία Novartis.

Και ζήσαμε εμείς καλά και η Novartis καλύτερα.

Υ.Γ.: Αναμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη ότι ως υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας θα σεβαστεί το Κοινοβούλιο και θα καταθέσει στα πρακτικά ολοκληρωμένη την πράξη αρχειοθέτησης, μαζί με τη σελίδα που του “παράπεσε”.