Δράση συγκέντρωσης τροφίμων (κυρίως ζυμαρικών και οσπρίων), έως και τις 4 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής της περιοχής του οικισμού Ρομά του Αλάν Κουγιού, στο πλαίσιο του προγράμματος των “Εργαστηρίων Δεξιοτήτων” με θεματική ενότητα που αφορά στον “Εθελοντισμό”.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής αλλά και σε οικογένεια του οικισμού που χρήζει ανάγκης και υποστήριξης.

Με σκοπό την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη της ενέργειας, το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού, απευθύνει κάλεσμα συνδρομής στην τοπική κοινωνία με ανοιχτή επιστολή στην οποία αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες μας. Στα πλαίσια των προγραμμάτων “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” που υλοποιούνται για πρώτη φορά στα δημοτικά σχολεία, υλοποιείται στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής αντίστοιχο πρόγραμμα με θεματική “Εθελοντισμός”, από μαθητές της Β΄ τάξης.

Στόχος είναι η κατανόηση της έννοιας του εθελοντισμού αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το αίσθημα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Στις μέρες μας τέτοιες πράξεις ευαισθησίας για την επίλυση κύριων αναγκών, ειδικά  ευάλωτων ομάδων, σηματοδοτούν εμπράκτως πρότυπα μίμησης και ανάδειξης της διαχρονικής αξίας του ανθρωπισμού και αλτρουισμού, που αποτελούν θεμέλια για μια πιο συνεκτική κοινωνία.

Αρωγή στη δράση αυτή θα αποτελέσει η δική σας συμμετοχή στη συγκέντρωση τροφίμων (κυρίως ζυμαρικά και όσπρια) για να δοθούν από τους μαθητές στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής αλλά και σε οικογένεια του οικισμού που χρήζει ανάγκης και υποστήριξης.

Ο χώρος συγκέντρωσης θα είναι στο 12ο Δημοτικό Σχολείο έως τις 4/2/2022 και ώρες από 08:00 έως 12:30 το πρωί.

Επίσης, στη συγκεκριμένη δράση θα υπάρξει συνεργασία του σχολείου με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού, για τη μεταφορά των τροφίμων στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας, στο τηλέφωνο του 12ου Δημοτικού Σχολείου: 25310-85926 (Σοφία Δήμου, Κοινωνική Λειτουργός)”.