Ο Δήμος Κομοτηνής εφιστά την προσοχή των πολιτών εν όψει του έκτακτου δελτίου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που αφορά στην αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού.

Ειδικότερα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το μεσημέρι της Τρίτης 1 έως την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά, και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά έως και 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

  • Τρίτη 1/2 

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, από το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, και βαθμιαία της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θυελλώδεις νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ, θα επικρατήσουν στα πελάγη.

Ο Δήμος Κομοτηνής εφιστά την προσοχή των πολιτών εν όψει του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

  • Τετάρτη 2/2

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ανατολική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στα ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θράκης. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά το μεσημέρι, και στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια το βράδυ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που η μέγιστη έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Ο Δήμος Κομοτηνής εφιστά την προσοχή των πολιτών εν όψει του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

  • Πέμπτη 3/2

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων στους, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).