Εν όψει της χορήγησης στους εκπαιδευτικούς, voucher ύψους 200 € για την προμήθεια laptops, η ΕΛΜΕ Ροδόπης, η ΕΛΜΕ Ροδόπης καλεί την κυβέρνηση “να αναγνωρίσει επιτέλους άμεσα και έμπρακτα την τεράστια συμβολή των μαχόμενων εκπαιδευτικών και την σημασία του λειτουργήματός τους, με πραγματική οικονομική αναβάθμιση με μηνιαίο επίδομα νέων τεχνολογιών και όχι με πενιχρά vouchers που εντείνουν μία αίσθηση γενικότερης απαξίωσής τους”.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης: 

“Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ως ΕΛΜΕ Ροδόπης ότι στην μάχη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην μάχη της τηλεκπαίδευσης και την «πλάτη» που έβαλαν ώστε να μην καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα δια της τηλεκπαίδευσης, δείχνει την θέληση αλλά και την ανάγκη των εκπαιδευτικών να προσφέρουν στους μαθητές τους. Μία ανάγκη που έχει να κάνει με το αίσθημα κοινωνικής-συλλογικής ευθύνης αλλά και την ουσία της σχέσης δασκάλου μαθητή,  που επεκτείνεται πέρα από τα διδακτικά-μαθησιακά πλαίσια.

Οι εκπαιδευτικοί όμως κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι πρέπει και ό,τι μπορούν, για να κρατήσουν ζωντανές τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές λειτουργίες εντός και εκτός του σχολείου. Το Υπουργείο παρόλο που όφειλε να αναγνωρίσει και να τιμήσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών με έναν σοβαρό και υπεύθυνο, αυτή τη φορά, σχεδιασμό για το μέλλον, αντιθέτως εξήγγειλε voucher 200 € για την αγορά εξοπλισμού!!!! Πρόκειται για μία καθυστερημένη ομολογία, από την πλευρά της κυβέρνησης, της ανάγκης να υποστηριχτούν (επιτέλους) και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με δικές τους αποκλειστικά θυσίες και μέσα σηκώνουν εδώ και δύο χρόνια το βάρος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Η εκ των υστέρων απόφαση για εφάπαξ χορήγηση ενός έκτακτου και πενιχρού βοηθήματος, σε καμία περίπτωση, δεν καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες και δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα για διαρκή υποστήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ανταποκριθούν στους σύνθετους ρόλους που έχουν επωμισθεί. Να αναγνωρίσει επιτέλους η Πολιτεία άμεσα και  έμπρακτα την τεράστια συμβολή των μαχόμενων εκπαιδευτικών και την σημασία του λειτουργήματός τους με πραγματική οικονομική αναβάθμιση με μηνιαίο επίδομα νέων τεχνολογιών και όχι με πενιχρά vouchers που εντείνουν μία αίσθηση γενικότερης  απαξίωσής τους.

Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την στήριξη του σχολείου διεκδικώντας την πλήρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών στο πολυσύνθετο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο τους”.