Το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής Κομοτηνής, στον οικισμό του Θρυλορίου, επισκέφθηκε ο Ελληνο-Αυστραλός, με καταγωγή και από την Κομοτηνή, Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Αθανάσιος Σπύρου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου Σοφία Μενεσελίδου, την πρόεδρο του συλλόγου “Η Κερασούντα και το Γαρς” Χρύσα Μαυρίδου, κ.ά.
“Ο Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλά εκθέματα και οι ερωτήσεις του μαρτυρούσαν όχι μόνο την οξυδέρκειά του, αλλά και τις βαθιές του γνώσεις σε θέματα πολιτισμού, τόσο του ελληνικού όσο και του παγκόσμιου”, αναφέρει ο ιδρυτής του μουσείου Αντώνης Λιάπης, και συμπληρώνει: “Άλλωστε είναι γιος του αείμνηστου Έλληνα Ινδολόγου, Δρος Μιλτιάδη Σπύρου, του πρώτου Έλληνα ο οποίος είχε αναγορευθεί Διδάκτωρ σε πανεπιστήμιο της Ινδίας”.
Εντυπωσιασμένος από το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής Κομοτηνής ο Πρέσβης της Αυστραλίας
Ο Πρέσβης εκδήλωσε τον θαυμασμό του για τη μοναδική συλλογή παραδοσιακών, κωνικών, πλεκτών μελισσοκόφινων, στα οποία μάλιστα φωτογραφήθηκε.
Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής του στο μουσείο, επισκέφθηκε και το “Βαγόνι του Καλαθοπλέκτη”, όπου αναπαρίσταται η οικογένειας ενός καλαθοπλέκτη την ώρα της δουλειάς.
Εντυπωσιασμένος από το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής Κομοτηνής ο Πρέσβης της ΑυστραλίαςΣτον Πρέσβη και στη σύζυγό του δόθηκαν ως αναμνηστικά της επισκέψεως δύο “σκουπάκια της τύχης”.
Ο ίδιος, δε, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου: “Συγχαρητήρια για το πανέμορφο έργο αγάπης, σε τόπο για μένα ιερό και αγαπητό. Τιμή σε αυτούς που φυλάνε τις Θερμοπύλες μας για τις επόμενες γενιές”.
Εντυπωσιασμένος από το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής Κομοτηνής ο Πρέσβης της Αυστραλίας