Σειρά επαφών πραγματοποίησε η παράταξη της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” στην πόλη της Ορεστιάδας με αφορμή την επιχειρούμενη εν κρυπτώ δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον οικισμό Φυλακίου του βόρειου Έβρου.

Ο επικεφαλής Κώστας Κατσιμίγας, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Αργυρίου (Έβρου) και Χρήστο Χατζηπέμου (Ροδόπης), συναντήθηκε διαδοχικά, στον Δήμο Ορεστιάδας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Μαρία Γκουγκουσκίδου, Αθανάσιο Παπανδρέου, Χρήστο Καζαλτζή και Παναγιώτη Σιανκούρη (η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη αναβλήθηκε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε αιφνίδια στενό συγγενικό του πρόσωπο).

Κ. Κατσιμίγας: "Η παράταξή μας παραμένει αντίθετη στην επέκταση του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου Έβρου"Στις συναντήσεις ανταλλάχθηκαν απόψεις και γνωστοποιήθηκαν οι θέσεις των συνομιλητών σε μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία, όπως:

  • η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση γιγάντωση του ΠΡΟΚΕΚΑ και η εν κρυπτώ μετατροπή του σε Δομή Φιλοξενίας,
  • το Πανεπιστήμιο,
  • η αποβιομηχάνιση, η ανεργία, η ερήμωση των αγροτικών οικισμών,
  • η κατάρρευση του οδικού δικτύου,
  • η υπολειτουργία του σιδηροδρόμου,
  • η απένταξη από την Περιφέρεια του έργου επισκευής των δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών στον Ποταμό Άρδα.

“Η παράταξή μας παραμένει αντίθετη στην επέκταση του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, όπως είχε κάνει ένα χρόνο πριν, με την πρωτοβουλία μας για έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ και την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην επέκταση, και τάσσεται με το πλευρό της τοπικής κοινωνίας που δίκαια αντιδρά”, δήλωσε με έμφαση ο κ. Κατσιμίγας.

Εξάλλου, πριν τη συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής, πραγματοποιήθηκε σύντομη συνάντηση με στελέχη και φίλους της παράταξης στον βόρειο Έβρο. Ο κ. Κατσιμίγας επιφυλάχθηκε για την επανάληψη της επίσκεψης σε σύντομο χρόνο, για την πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Δήμαρχο αλλά και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, αγροτών και εργαζόμενων.

Κ. Κατσιμίγας: "Η παράταξή μας παραμένει αντίθετη στην επέκταση του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου Έβρου"