Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Ροδόπης του κόμματος με θέμα την ακρίβεια και με ομιλητή τον τέως υπουργό Γιάννη Δραγασάκη.
Ο κ. Χαρίτου αφού καλωσόρισε τους εκπρόσωπους επαγγελματικών φορέων και των εργαζομένων με τους οποίους σημείωσε πως “έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας”, αφού ευχαρίστησε τον τέως υπουργό για την παρουσία του, καθώς και τους φίλους, τα μέλη και τη Ν.Ε. για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
“Η ακρίβεια που βιώνουν με τραυματικό τρόπο ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας και η επιχειρηματικότητα, προφανώς και έχει πολλές διαστάσεις και είναι πολυπαραγοντική. Αλλά το μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα, είναι να την ξορκίζουμε σαν ένα φάντασμα που εμφανίστηκε ξαφνικά και θα φύγει σαν ένα κακό όνειρο που θα ξυπνήσουμε και θα έχει χαθεί”. “Δυστυχώς”, σημείωσε, “με αυτή τη λογική αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την επέλαση της ακρίβειας, με τις αναιμικές πολιτικές που ακολουθεί, παραγνωρίζοντας ότι είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ήρθε για να μείνει”.
Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι “είναι ανάγκη να αποτελεί άμεση προτεραιότητα η λήψη οικονομικών μέτρων στήριξης της κοινωνίας που πλήττεται”, σημειώνοντας ότι “δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε τμήματα της κοινωνίας μας”. Ενώ τόνισε ότι “παράλληλα με τα μέτρα αυτά που συζητούμε, χρειάζονται και άλλες πολιτικές, ενταγμένες σε ένα σχέδιο που θα θωρακίζει την οικονομία για να αντέχει και σε τέτοιες πιέσεις. Χρειαζόμαστε ουσιαστικά ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους”.
Ακόμη ο κ. Χαρίτου επεσήμανε ότι “ωριμάζει μέσα στην κοινωνία η ανάγκη για πολιτική αλλαγή. Οφείλουμε, όμως, εκτός από το να αξιολογούμε τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές που τις αντιλαμβάνεται πια η κοινωνία, να διατυπώνουμε με σαφήνεια τις δικές μας ώριμες προτάσεις που θα απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας, που θα δίνουν προοπτική και ελπίδα στον τόπο.
Κλείνοντας ο βουλευτής ενημέρωσε για το υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο, σημειώνοντας ότι “η στόχευσή του είναι το μεγάλο μέρος των διαθέσιμων πόρων να απορροφηθεί κυρίως από τους μεγάλους ομίλους σε βάρος της μικρής επιχειρηματικότητας. Όπως επίσης και η συγκέντρωση των ποσών στο κέντρο με την ελληνική περιφέρεια να είναι ο φτωχός συγγενής”.