Πέτροβιτς: 20 χρόνια περιμένουμε την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

Το ζήτημα ίδρυσης Παραγωγικών Σχολών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Αλεξανδρούπολη, επαναφέρει στο προσκήνιο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.
4-21

Το ζήτημα ίδρυσης Παραγωγικών Σχολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Αλεξανδρούπολη, επαναφέρει στο προσκήνιο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Πέτροβιτς επισημαίνει στην επιστολή του πως από το καλοκαίρι του 2000 εξαγγέλθηκε από τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας η ίδρυση «Λιμενικής Ακαδημίας» στην Αλεξανδρούπολη, ικανοποιώντας αίτημα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. Στη συνέχεια, με την υπ’ αριθμ. 15/3-4-02 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ 68 Α/8-4-02) παραχωρήθηκε δωρεάν και κατά κυριότητα στο ΥΕΝ έκταση 148 στρεμμάτων στην περιοχή Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση «Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος».

Εντούτοις, επί είκοσι χρόνια το θέμα παραμένει «παγωμένο» χωρίς να έχει προχωρήσει από καμία κυβέρνηση η υλοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής.

Χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου υπογραμμίζει:

«Η τοπική μας κοινωνία αντιμετωπίζει με στωικότητα την κωλυσιεργία των κυβερνήσεων στην ικανοποίηση του εν λόγω χρόνιου και δίκαιου αιτήματος. Δεν έχουμε την πρόθεση, αλλά ούτε και λόγο, να θίξουμε ή να υποδείξουμε το θεσμικό πλαίσιο και τον τρόπο εκπαίδευσης του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ/ ΕΛ- ΑΚΤ). Δικαιούμεθα όμως να ζητήσουμε, και είναι ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να ικανοποιήσει, την υπόσχεση δεκαετιών, να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη Παραγωγική Σχολή του Λ.Σ/ ΕΛ- ΑΚΤ, όπως ακριβώς είχε αποφασισθεί.

Οι λόγοι για την επιλογή της Αλεξανδρούπολης προφανώς και δεν ήταν τυχαίοι. Εκτιμούμε πως δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης, αλλά απλά και επιγραμματικά θα τους αναφέρουμε: παραμεθόριος και ευαίσθητη περιοχή, λιμάνι διεθνούς ενδιαφέροντος με ιδιάζουσα γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση, κόμβος μεταφορών και αγωγών, ευρύ πεδίο εκπαίδευσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, κ.ο.κ.».

Κλείνοντας ο κ. Πέτροβιτς σημειώνει πως η αναβάθμιση και η ίδρυση τόσο των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού όσο και των Παραγωγικών Σχολών Λ.Σ/ ΕΛ- ΑΚΤ είναι επιτακτική ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξη της μεγάλης ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, και αναμένει την ανταπόκριση του υπουργού στην αξιοποίηση των 148 στρεμμάτων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με σκοπό να υλοποιηθεί επιτέλους η αρχική δέσμευση της πολιτείας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood