Ολοκληρώνονται σύντομα στη Μαρώνεια οι διαδικασίες ανόρυξης νέας υδρογεώτρησης σε αντικατάσταση υφιστάμενης, προκειμένου να ενισχυθούν οι υδρευτικές ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο, προϋπολογισμού 37.686 ευρώ, αφορά διατρήσεις, σωληνώσεις και αντλήσεις, ώστε η νέα γεώτρηση να είναι πλήρως λειτουργική και παραγωγική, παρέχοντας μεγαλύτερες ποσότητες νερού, για να καλύψει τα κενά που παρουσίαζε η σημερινή γεώτρηση λόγω της παλαιότητας της και της θραύσης των σωληνώσεών της.

Παράλληλα, στον ίδιο τομέα, δρομολογήθηκαν από τη δημοτική αρχή, τα έργα:

  1. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης και αναδείχθηκε ανάδοχος για τη νέα δεξαμενή στη Μαρώνεια, χωρητικότητας 300 κυβικών μέτρων και προϋπολογισμού  37.200 ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες ύδρευσης αλλά και πυροπροστασίας της ευρύτερης περιοχής.
  2. Ολοκληρώθηκε η μελέτη νέας γεώτρησης στη Μαρώνεια, προϋπολογισμού 47.000 ευρώ, και θα δημοπρατηθεί άμεσα, ενώ έχει προβλεφθεί και ο εξοπλισμός της από δαπάνες του Δήμου.
  3. Έχει εξασφαλιστεί η πίστωση και συντάσσεται η μελέτη για την κατασκευή νέας δεξαμενής στην παραλιακή ζώνη των Προσκυνητών.

“Με το σύνολο των παραπάνω έργων θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα μία σημαντική δράση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών στον τομέα της υδροδότησης στην περιοχή της Μαρώνειας και ευρύτερα του παραλιακού μετώπου, που το καλοκαίρι αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης και εξυπηρετεί μία μεγάλη ζώνη με πολλούς κατοίκους και επισκέπτες”, δήλωσε ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος.

44c8b281 geotrisi maroneias 21489f75e geotrisi maroneias 1