Εκδήλωση εν όψει της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, συνδιοργανώνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας & Κομοτηνής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα «Το Μήνυμα των Τριών Ιεραρχών σήμερα», θα εκφωνήσει ο κοσμήτορας της σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών σπουδών του ΔΠΘ, καθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης.

Ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων θα τιμήσει την προσφορά στην εκπαίδευση του πρύτανη του ΔΠΘ, καθηγητή Αλέξανδρου Χ. Πολυχρονίδη, με την απόδοση της ανώτερης τιμητικής διάκρισης της ΙΜΜΚ.

Παράλληλα, θα απονεμηθεί το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του ΔΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στον καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής Βασίλειο Παπαδόπουλο, καθώς και  Εύφημος Μνεία στον καθηγητή του τμήματος Ιατρικής Στυλιανό Παναγούτσο για την καινοτόμο διδασκαλία κλινικών μαθημάτων την περίοδο του Covid-19.

Ακόμη, θα βραβευθούν φοιτητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς το 2021, καθώς και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που συγκαταλέγονται στις λίστες του Stanford University. Πρόκειται για μια λίστα η οποία προσδιορίζει τους κορυφαίους ερευνητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, των οποίων οι δημοσιεύσεις αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο, απαριθμεί δε επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

b0f90d85 screenshot 928