Γιατί χιονίζει στην Αθήνα αλλά όχι στη βόρεια Ελλάδα; Τα Καιρικά Νέα Θράκης δίνουν την εξήγηση

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο τα χειμερινά καιρικά συστήματα "επισκέπτονται" την περιοχή της Θράκης.
Screenshot_900
Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο τα χειμερινά καιρικά συστήματα “επισκέπτονται” την περιοχή της Θράκης.
Όπως θα θυμούνται και οι παλαιότεροι, τις δεκαετίες ’80-’90 είχαμε περισσότερα χιονο-επεισόδια, καθώς τα συστήματα που χιόνιζαν στην περιοχή μας ήταν πιο συχνά απ’ ότι τα τελευταία χρόνια.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Και γιατί, όσον αφορά την “παράδοξη” τρέχουσα καιρική επικαιρότητα, τα επόμενα 24ωρα τα χιόνια θα σκεπάσουν την Αττική ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα επικρατούν ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες;
Γιατί χιονίζει στην Αθήνα αλλά όχι στη βόρεια Ελλάδα; Τα Καιρικά Νέα Θράκης δίνουν την εξήγησηΤην απάντηση μας δίνουν τα Καιρικά Νέα Θράκης:
“Με απλά λόγια, όταν μιλάμε για ένα κύμα κρύου-ψύχους, φανταστείτε το σαν ένα ποτάμι παγωμένου αέρα που ακολουθεί μια πορεία από βορρά προς νότο. Καθώς κινείται πάνω από την ηπειρωτική Ευρώπη – Ρωσία – Βαλκάνια, κουβαλάει ελάχιστες ποσότητες υγρασίας με αποτέλεσμα τα τοπικά κατά βάση φαινόμενα όπως είχαμε χθες και σήμερα.
Όλα όμως αλλάζουν όταν στον δρόμο του βρει υγρό στοιχείο, δηλαδή τη θάλασσα του Αιγαίου. Καθώς λοιπόν διασχίζει το Αιγαίο, και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αέρας είναι ξηρός, σταδιακά εμπλουτίζεται με υδρατμούς καθώς η θερμοκρασία της θάλασσας είναι μεγαλύτερη από αυτή του αέρα, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντός του Αιγαίου υετοφόρα νέφη.
Η ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα – δηλαδή Εύβοια, ανατολική Στερεά, Αττική και ανατολική Πελοπόννησος – βρίσκονται στον δρόμο αυτών των υετοφόρων νεφών, άρα και των χιονοπτώσεων.
Εν κατακλείδι, οι βασικοί παράγοντες για να χιονίσει στη νότια Ελλάδα, είναι: 1ον, η γωνία κατάβασης του ψύχους, που και αυτή τη φορά αντί να κινηθεί λίγο δυτικότερα ώστε να ευνοήσει Μακεδονία-Θράκη με δημιουργία χαμηλού, κινείται απ’ ευθείας μέσα στο Αιγαίο, και 2ον, η θάλασσα”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood