Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026

Κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας.
272262300_494444915371958_6143109013094780713_n

Κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συζητήσει μαζί τους για όλα όσα τους απασχολούν και αναζητούν λύση.

Οι ίδιοι τον ευχαρίστησαν για την απρόσμενη συνάντησή τους, καθώς και για το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους. «Εδώ είμαστε οικογένεια κύριε Πρόεδρε», ανέφερε στον Πρωθυπουργό ένας από τους ανθρώπους που διαμένουν στο σημείο, μιλώντας για τη διαδρομή τους με καταγωγή από διάφορες περιοχές της χώρας, και την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026Συζητήθηκε επίσης η διαδικασία του εμβολιασμού τους κατά της Covid, με τον Πρωθυπουργό να δεσμεύεται πως όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί θα έχουν άμεσα συνάντηση με μονάδα εμβολιασμού και τον κ. Τσιόδρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και των Οργανώσεων που διένειμαν στο σημείο ζεστά γεύματα και κουβέρτες, και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, τους «Γιατρούς του Κόσμου» που βρίσκονται δίπλα στους αστέγους προσφέροντας υγειονομικό υλικό και ιατρική βοήθεια, καθώς και τους αστυνομικούς και λιμενικούς για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.
Κατόπιν, σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, σημείωσε:
“Η Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους έχει ως στόχο την εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026, ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων.
Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά.
Επιπλέον, στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκατομμυρίων ευρώ. Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, με μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών ύψους 700-750 ευρώ”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood