Στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων παγκοσμίως οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών του Ελληνικού Στρατού χαρακτηρίστηκε ως "Exceptional" κατά την αξιολόγηση "Special Operations HQ. Combat Ready!" του ΝΑΤΟ, και κατατάσσεται δίπλα σε δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων όπως η Delta Force και οι SEAL των ΗΠΑ.
08_dec_06_010_F-1-960x600

Τις τελευταίες ημέρες του 2021 μια ελληνική μονάδα ειδικών επιχειρήσεων έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία από το ΝΑΤΟ ως προς τη δυνατότητα ανάληψης αποστολών «Χερσαίας Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων», σύμφωνα με τα συμμαχικά πρότυπα.

Στελέχη του Αρχηγείου Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSHQ) ταξίδεψαν στην Ελλάδα, με το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) του Ελληνικού Στρατού να λαμβάνει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίστηκε ως “Exceptional” κατά την αξιολόγηση “Special Operations HQ. Combat Ready!” του ΝΑΤΟ.

Στη διάκριση αυτή του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών αναφέρεται με δημοσίευμά του το Insider, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη βαθμολογία τοποθετεί το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών σε μια ιδιαίτερη λίστα, δίπλα σε δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων όπως η Delta Force και οι SEAL των ΗΠΑ.

Στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων παγκοσμίως οι Έλληνες αλεξιπτωτιστέςΤο Ε.Τ.Α., στο οποίο προσκολλήθηκε και μια Ομάδα Χημικών Βιολογικών, Ραδιολογικών, Πυρηνικών (ΧΒΡΠ) Ουσιών του Ειδικού Λόχου ΠΒΧ για τους σκοπούς της αξιολόγησης, είναι πλήρως οργανωμένο, στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονα υλικά και μέσα κατά τα διεθνή πρότυπα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων παγκοσμίως οι Έλληνες αλεξιπτωτιστέςΑναπτύχθηκε στο σύνολό του και σχεδίασε και εκτέλεσε ένα ευρύ φάσμα αποστολών σύμφωνα με υποθετικό σενάριο που προσομοίαζε τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας που αναδύονται στο διεθνές περιβάλλον, καλύπτοντας ένα φάσμα αποστολών που αναλαμβάνονται από αντίστοιχες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Με το πέρας της διαδικασίας η επιτροπή αξιολόγησε το Ε.Τ.Α. ως «Combat Ready» (έτοιμο για μάχη), για ανάληψη αποστολών Ειδικών Επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την απόδοσή του ως «exceptional» (εξαιρετική), ενώ εξήρε τη συμβολή της Ελλάδας ως προς την υλοποίηση της Συμμαχικής Στοχοθεσίας.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών λίγες ημέρες μετά την αξιολόγηση, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο Twitter. Στην ανάρτησή του ανέφερε: «Επίσκεψη στο Στρατόπεδο “Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη”. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο «Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών» για την άριστη επίδοσή του στην αξιολόγηση της Μονάδας από το ΝΑΤΟ Special Operations HQ. Υπερήφανοι ακόμη μία φορά για το Combat Ready ΕΤΑ!».

Στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων παγκοσμίως οι Έλληνες αλεξιπτωτιστέςπηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood