Προκηρύχθηκε από την “Τέχνη” Κιλκίς ο 27ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Κούρος Ευρωπού»

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια των «Ελευθερίων» της πόλης του Κιλκίς, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022.
2. ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ

Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία “Τέχνη” Κιλκίς* προκηρύσσει τον 27ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού».

Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:

1) Να είναι γραμμένες στην ελληνική γλώσσα, να μην έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2) Να είναι δακτυλογραφημένες σε πέντε (5) αντίτυπα, ή να αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της “Τέχνης”, texni-kilkis@hotmail.gr, και ειδικότερα:

α) Οι συλλογές που θα σταλούν με ταχυδρομείο θα φέρουν στον εξωτερικό φάκελο ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο/η υποψήφιος/α εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του/ης και μέσα τα πραγματικά του/ης στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail). Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής.

β) Οι συλλογές που θα σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα έχουν δύο αρχεία, σε μορφή απλού κειμένου word (όχι PDF).

Στο πρώτο αρχείο, με τίτλο «Ποιητική συλλογή», θα βρίσκεται η ποιητική συλλογή με το ψευδώνυμό του/ης διαγωνιζόμενου/ης και κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο.

Στο δεύτερο αρχείο, με τίτλο «Στοιχεία διαγωνιζόμενου/ης», θα βρίσκονται τα πραγματικά στοιχεία του/ης διαγωνιζόμενου/ης: Τίτλος συλλογής, Όνομα, Επώνυμο, Ψευδώνυμο, Πόλη, Διεύθυνση, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail.

3) Η κάθε συλλογή θα αποτελείται από 10 έως 15 σελίδες, με γράμματα Times New Roman – Ν. 12. Συλλογές με λιγότερες ή περισσότερες των προβλεπομένων σελίδων δεν θα γίνουν αποδεκτές. Τα ποιητικά έργα δεν θα επιστραφούν, και όσα δεν βραβευθούν θα καταστραφούν αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

4) Η κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει λίστα που θα περιέχει μόνο όσους/ες διακριθούν στον διαγωνισμό. Η σειρά κατάταξης των υπολοίπων δεν θα ανακοινωθεί.

5) Η “Τέχνη” διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής των ημερομηνιών σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών ή απαιτηθεί κατά την κρίση του Δ.Σ.

6) Οι συμμετέχοντες/ουσες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

7) Ποιήτριες και ποιητές που έλαβαν το Α΄ Βραβείο σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Μ.Κ.Ε. «Τέχνη» Κιλκίς δεν ξαναβραβεύονται. Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 24η Μαρτίου 2022 στη διεύθυνση: ΤΕΧΝΗ Μ.Κ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, 25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς, Τ.Κ. 611 00, ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: texni-kilkis@hotmail.gr. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου (η σφραγίδα ταχυδρομείου αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο) θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Πληροφορίες, στο τηλέφωνο της “Τέχνης”, 6946253961, καθώς και στα τηλέφωνα  6946595220 (Σοφία Κεσίδου, Πρόεδρος “Τέχνης”), και 6974514174 (Δάφνη Παπαδοπούλου, Γενικός Γραμματέας “Τέχνης”).

Προκηρύχθηκε από την "Τέχνη" Κιλκίς ο 27ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Κούρος Ευρωπού»Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται τον αποκλεισμό του/ης υποψηφίου/ας. Η κρίση των έργων θα γίνει από επταμελή κριτική επιτροπή την οποία αποτελούν οι:

  1. Ιωάννα Ναούμ, Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Πρόεδρος.
  2. Έλσα Κορνέτη, ποιήτρια.
  3. Ευτυχία–Αλεξάνδρα Λουκίδου, ποιήτρια.
  4. Έλλη Φρεγγίδου, ποιήτρια-ψυχολόγος.
  5. Ελένη Λιαρετίδου, φιλόλογος-μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κιλκίς, «Παναγιώτης Μουλλάς».
  6. Εύη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος-συγγραφέας.
  7. Εύα Αναγνωστάκη, φιλόλογος.

Τα χρηματικά βραβεία που θα απονεμηθούν (Α΄ 500 €, Β΄ 300 € και Γ΄ 200 €), θα συνοδεύονται από ένα αγαλματίδιο, ομοίωμα του «Κούρου του Ευρωπού».

Έπαινοι θα απονεμηθούν εφόσον η Επιτροπή το κρίνει σκόπιμο. Η απονομή θα γίνει σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια των «Ελευθερίων» της πόλης του Κιλκίς, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022.

Τιμητικό αφιέρωμα

Εξάλλου η Μ.Κ.Ε. «Τέχνη» Κιλκίς, στο πλαίσιο του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», θα διοργανώσει τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

*Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία “Τέχνη” Κιλκίς με έτος ίδρυσης το 1980, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς συλλόγους του Κιλκίς, ένα ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο – τόπο συνάντησης και σημείο αναφοράς – στον κόσμο της Τέχνης και του Πολιτισμού, με συνεχή ενεργό παρουσία στα πολιτιστικά τεκταινόμενα. Από τον φιλόξενο χώρο της έχουν περάσει αναγνωρισμένες προσωπικότητες κάθε μορφής τέχνης. Διαθέτει αξιόλογα τμήματα, ζωγραφικής, αγιογραφίας, χορού, υποκριτικής, θεατρική ομάδα, κινηματογραφική λέσχη, μια θαυμάσια πινακοθήκη στο Μεταλλικό, μια από τις καλύτερες της περιφέρειας, με πάνω από 350 έργα σπουδαίων εικαστικών της μεταπολεμικής γενιάς, μόνιμη έκθεση αξιόλογης συλλογής πετρωμάτων από τον Ελλαδικό χώρο αλλά και από όλον τον κόσμο, και μια αξιόλογη βιβλιοθήκη με δανειστικό χαρακτήρα με 4.500 περίπου τίτλους βιβλίων – λογοτεχνικού, ιστορικού, καλλιτεχνικού και κοινωνικού περιεχομένου. Διοργανώνει, δε, κάθε χρόνο τον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού» ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.  

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood