Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών οργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με στόχο την κατάρτιση των εργαζομένων του στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως είναι η καρδιακή ανακοπή, με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) που βρίσκεται εντός του δημαρχιακού καταστήματος αλλά και σε υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ερωτήσεις για μια σειρά ζητημάτων, αφού έχουν βιώσει έκτακτα περιστατικά στον χώρο εργασίας τους και όχι μόνο. Επίσης, εξειδίκευσαν τις ερωτήσεις τους ως προς συγκεκριμένα συμβάντα, για παράδειγμα τις περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, αλλά για και τη νομοθεσία που αφορά στην παρέμβαση ενός πολίτη για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Από τους εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού δόθηκαν αναλυτικά απαντήσεις για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας πολίτης, αν παραστεί ανάγκη, μέχρι να καταφθάσει ένα ασθενοφόρο.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε σχετικά: «Η υγεία του κάθε πολίτη είναι το μεγαλύτερο αγαθό, κι αυτό μας υπενθύμισε η πανδημία COVID-19 που δυστυχώς μείωσε τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, καθώς η πλειονότητα των πολιτών επικεντρώνεται στον κορωνοϊό κι όχι στα υπόλοιπα σημάδια που παρουσιάζει ο οργανισμός μας. Είναι βασικό να έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών γιατί κάθε ζωή μετράει».

04a701ee dsc03821 0ba63421 dsc03824 77324860 dsc03808 1 302dc59f dsc03818 ef9e267d dsc03810