Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής διοργανώνει Σχολή Ορειβασίας αρχαρίων.

Στη σχολή μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και ευχάριστη διάθεση.
Βασικός στόχος της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον και σε όλα τα πεδία όπου δεν απαιτούνται αναρριχητικές τεχνικές.
Η σχολή τηρεί όλα τα προβλεπόμενα από τον νέο εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και ακολουθεί τη διδακτέα ύλη του κανονισμού εκπαίδευσης της ΕΟΟΑ σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο
http://www.eooa.gr/…/KanonismosEkpaideysis_27-03-2021.pdf
Στους αποφοίτους της θα χορηγείται Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης της ΕΟΟΑ.
Υπεύθυνος-Επικεφαλής Εκπαιδευτής της σχολής, είναι ο οδηγός βουνού και εκπαιδευτής ορειβασίας, Αρχοντής Εξακοΐδης.
Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι δέκα ημέρες (πρακτικής εκπαίδευσης σε αλπικό πεδίο και θεωρίας). Η πρακτική εκπαίδευση διεξάγεται σε ορεινά συγκροτήματα της χώρας (Παγγαίο, Φαλακρό, Βαρδούσια, Όλυμπο), Σαββατοκύριακα με διανυκτερεύσεις. Η θεωρητική εκπαίδευση γίνεται με προβολές στα καταφύγια.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
• Αίτηση εγγραφής
• Πιστοποιητικό υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο
• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
• Τρεις φωτογραφίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 30 Ιανουαρίου 2022.
Οι συμμετέχοντες απαιτείται σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης να είναι μέλη Ελληνικού Ορειβατικού σωματείου εγγεγραμμένου στην ΕΟΟΑ.
Σε περίπτωση που δεν είναι, η εγγραφή–ετήσια συνδρομή στον Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής είναι 30€.
Ημέρα συνάντησης, γνωριμίας εκπαιδευτών και ενδιαφερομένων, και δανεισμού υλικών, στα γραφεία του συλλόγου: Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 17:00.
43a94615 272083750 10227496715232109 9090414733994901498 nΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11 Φεβρουαρίου / 12-13 Φεβρουαρίου / 26-27 Φεβρουαρίου / 1-2-3 Απριλίου / 15-16-17 Απριλίου.
Εξοπλισμός:
Παρέχεται από τον σύλλογο υλικοτεχνικός εξοπλισμός (κράνη, κραμπόν, πιολέ, μποντριέ, αντίσκηνα). Δεν παρέχεται ο απαραίτητος προσωπικός εξοπλισμός (ρουχισμός, μπότες, υπνόσακος, ατομικός εξοπλισμός).
Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος εκπαίδευσης είναι 250€. Προκαταβάλλεται το ποσό των 120€ στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας, και σε επόμενο μάθημα εξοφλείται το υπόλοιπο. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται οι μετακινήσεις, οι οποίες γίνονται με ιδία μέσα, η διατροφή και οι διανυκτερεύσεις στα καταφύγια.
Επικοινωνία :
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Αρχοντή Εξακοΐδη στο τηλέφωνο 6944593064 ή στα email aexakoidis@hotmail.com και info@eoskomotinis.gr
Επισημάνσεις:
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και ενδέχεται να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, όταν αυτό είναι αναγκαίο, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.