Τριακόσιοι περίπου κατ’ οίκον εμβολιασμοί κατά της Covid-19, έχουν διενεργηθεί στον Δήμο Κομοτηνής, σε συνεργασία της δημοτικής αρχής με την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης και το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής.

Περί το 80% εξ αυτών αφορούν πρώτες δόσεις με το σκεύασμα της Pfizer και με το μονοδοσικό της Johnson.

Οι εμβολιασμοί έχουν διενεργηθεί στην πόλη της Κομοτηνής και στους οικισμούς: Αιγείρου, Φαναρίου, Μεσούνης, Μεγάλου Κρανοβουνίου, Μικρού Κρανοβουνίου, Παγουρίων, Νέου Σιδηροχωρίου, Καλαμοκάστρου, Νέας Ανδριανής, Μικρού Δουκάτου, Κοσμίου, Κάλχα, Πανδρόσου, Γρατινής, Κικιδίου, Θρυλορίου, Φύλακα, Υφαντών, Αγίων Θεοδώρων, Νέας Καλλίστης, Πόρπης, Ροδίτη, Παραδημής.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, με τις αναμνηστικές, αλλά και τις πρώτες δόσεις όπου χρειάζεται.

Συντονιστής της ενέργειας είναι ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής, ιατρός Ιωάννης Μωρρές. Υπεύθυνος γιατρός των εμβολιασμών είναι ο Ιωάννης Κουραβάνας, και υπεύθυνη νοσηλεύτρια η Μαρία Καπετάκη.

Ο Δήμος Κομοτηνής συνδράμει με την Κοινωνική Υπηρεσία και τη δομή “Βοήθεια στο Σπίτι”, καταγράφοντας τα αιτήματα και διεκπεραιώνοντας τη γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά και διαθέτοντας όχημα με οδηγό.

Για “άψογη συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της εμβολιαστικής θωράκισης του τοπικού πληθυσμού στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού”, κάνει λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, Γιάννης Μουρτίδης, εκφράζοντας ευχαριστίες στο προσωπικό του Δήμου και στα στελέχη του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής.

Τριακόσιοι κατ' οίκον εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στον Δήμο Κομοτηνής