Πέτσας από Δράμα: “Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας”

Τη χρηματοδότηση τεσσάρων νέων αναπτυξιακών έργων στον νομό Δράμας από το Υπουργείο Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως "η συνεργασία μας με τον κ. Πέτσα είναι εξαιρετική και σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες σημαντικές ανακοινώσεις για την Περιφέρειά μας".
271773069_294390249381059_6175672276795541876_n

Τη χρηματοδότηση τεσσάρων νέων αναπτυξιακών έργων στον νομό Δράμας από το Υπουργείο Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως “η συνεργασία μας με τον κ. Πέτσα είναι εξαιρετική και σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες σημαντικές ανακοινώσεις για την Περιφέρειά μας”.

Πρόκειται για έργα που αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών, αναδεικνύοντας τον αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, και βελτιώνουν στην πράξη την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Πέτσας από Δράμα: "Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας"

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας από την πόλη της Δράμας και το Δοξάτο, το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στη χρηματοδότηση:

  • Της πρότασης «Αστικής Αναζωογόνησης» του Δήμου Δράμας, ύψους 10,4 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων υποδομής που αποτελούσαν εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
  • Της πρότασης του Δήμου Δράμας για την υλοποίηση του έργου διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους 387.000 ευρώ.
  • Της πρότασης του Δήμου Δοξάτου ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, για την κατεδάφιση του παλαιού σχολικού συγκροτήματος και την ανέγερση νέου, που θα στεγάσει τους μαθητές του Γυμνασίου–Λυκείου Καλαμπακίου, ένα έργο εμβληματικό για τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους.
  • Της πρότασης του Δήμου Δοξάτου ύψους 813.000 ευρώ για την ανάδειξη των «Βημάτων του Αποστόλου Παύλου, στον χώρο και στον χρόνο».

Πρόκειται για τέσσερα νέα έργα τα οποία έρχονται να προστεθούν στα έργα της βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δοξάτου ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, και της «Αστικής Ανάπλασης» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ύψους 12,3 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη δρομολογηθεί με χρηματοδότηση από τα αναπτυξιακά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

  • Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στην περιοχή ήταν η πόλη της Δράμας όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ, τον Δήμαρχο Προσοτσάνης Θεόδωρο Αθανασιάδη, τον Δήμαρχο Παρανεστίου Αναστάσιο Καγιάογλου, τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου Γιάννη Κυριακίδη, εκπροσώπους φορέων και τον βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπλούχο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα που κινούνται σε ένα ευρύ πεδίο: αγροτικής οδοποιίας, αστικής ανάπλασης, βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, ανάδειξης του πολιτιστικού και αθλητικού προϊόντος του Νομού. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες για συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι θεσμικές παρεμβάσεις που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την επαναφορά της κυβερνησιμότητας στην Αυτοδιοίκηση, η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων, και τα αιτήματα των Δήμων για την ενίσχυσή τους με προσωπικό. Ο κ. Πέτσας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην αναμόρφωση των ΚΑΠ που προβλέπεται για το 2022, με στόχο όπως σημείωσε να αρχίσει σταδιακά να αναστρέφεται η πορεία συρρίκνωσης των τελευταίων ετών, αλλά και στο φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση των χερσαίων συνοριακών σταθμών. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Πρόσφατα είχαμε επισκεφθεί με τον Πρωθυπουργό την περιοχή και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσω ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Με χαρά αναδεικνύουμε ένα πακέτο αναπτυξιακών έργων που δίνουν προοπτική τόσο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όσο και σε κάθε Δήμο της περιοχής ξεχωριστά, σε μία ιδιαίτερη μάλιστα συγκυρία, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία δύο χρόνια. Παρά τις κρίσεις δουλεύουμε όλοι μαζί για μια πιο φωτεινή επόμενη ημέρα. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμμαχοι. Είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά».

Πέτσας από Δράμα: "Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας"

 

  • Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης υπό τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο όπου συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής μέσα από τις προτάσεις που έχει υποβάλει προς χρηματοδότηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Στις δηλώσεις του, ο κ. Πέτσας επεσήμανε: «Ήδη από την προηγούμενή μου επίσκεψη στην περιοχή είχαμε δρομολογήσει μαζί με τον κ. Δήμαρχο συγκεκριμένες προτάσεις. Πλέον οι δημότες της Δράμας μπορούν να αρχίσουν να βλέπουν τα έργα αυτά να υλοποιούνται. Το έργο της «Αστικής Ανάπλασης» είναι πράγματι πολύ σημαντικό. Όπως και το έργο διαχείρισης των απορριμμάτωνύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών το αμέσως επόμενο διάστημα, έτσι ώστε μαζί με τα σχετικά έργα που έχουν δρομολογηθεί ήδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να κλείσει αυτός ο κύκλος ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη της Δράμας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που μειώνουν στην πράξη το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενισχύουν την κουλτούρα ανακύκλωσης στους πολίτες, και αναμένεται να επιφέρουν σημαντική μείωση στο τέλος ταφής – και ως εκ τούτου και μικρότερη επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη – το οποίο επιβάλλεται από τις αρχές του έτους σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική οδηγία. Πρόκειται δηλαδή για μία ολιστική πολιτική που δείχνει ότι όταν υπάρχει σχέδιο, σωστή μελέτη, και καλή συνεργασία μεταξύ μας, φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμαΚαι θα είμαστε πάντα εδώ να συνεργαζόμαστε προς όφελος της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών».

Πέτσας από Δράμα: "Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας"

  • Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ήταν ο Δήμος Δοξάτου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών του νέου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου, αλλά και τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας: «Αποτελεί προσωπικό μου μέλημα να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο το κοινωνικό αποτύπωμα της Αυτοδιοίκησης μαζί με τον αναπτυξιακό της ρόλο. Και σας ευχαριστώ ξανά για τη συνεργασία. Τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε ομαδικά – και εσείς με τις υπηρεσίες σας και οι δικές μας υπηρεσίες στο Υπουργείο Εσωτερικών – για να εντάξουμε έργα σημαντικά όπως αυτό της αγροτικής οδοποιίας ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, το έργο για την ανέγερση του σχολείου, την υλοποίηση της πρότασης για την ανάδειξη των βημάτων του Αποστόλου Παύλου – ένα έργο που δημιουργεί τοπόσημο και προσελκύει κόσμο στην περιοχή σας – και φυσικά, το νέο κλειστό γυμναστήριο που είχε ήδη δρομολογηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όλα αυτά αποδεικνύουν στην πράξη ότι ακόμα και ο πιο μικρός Δήμος όταν διαθέτει μία ομάδα που δουλεύει συστηματικά, μία εμπνευσμένη δημοτική αρχή και τοπικούς βουλευτές που ενδιαφέρονται, μπορεί να καταφέρει πολλά. Έτσι θα προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι για όλα εκείνα τα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Και από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα δίπλα σας».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood