Συμπαραστάτης των καπνοπαραγωγών ο Ιλχάν Αχμέτ – Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Σινάν Αχμέτ

Βουλευτής και νέο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών θα μεταβούν στην Αθήνα για σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την πρόεδρο της Διακομματικής Ντόρα Μπακογιάννη, και εκπροσώπους κομμάτων.
270156369_654205795615634_6867761914295274974_n

Τον νέο πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, Σινάν Αχμέτ, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής κατ’ αρχήν ευχήθηκε στον πρόεδρο μια “παραγωγική θητεία προς όφελος των χιλιάδων καλλιεργητών καπνού και των οικογενειών τους, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπους μας”.

Συμπαραστάτης των καπνοπαραγωγών ο Ιλχάν Αχμέτ - Συνάντηση εφ' όλης της ύλης με τον Σινάν Αχμέτ

Εν συνεχεία ενημέρωσε τον ίδιο και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. για την τιτάνια προσπάθεια που καταβλήθηκε από μέρους του με αποτέλεσμα την ενίσχυση των 90 ευρώ ανά στρέμμα που τελικά θα καταβληθεί από την κυβέρνηση ως “κορωνοενίσχυση” για τις μεγάλες απώλειες στο εισόδημα των καπνοπαραγωγών από το 2018 και μετά.

Κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι για την επιβίωση της καλλιέργειας του μπασμά στην Θράκη “ως αναγκαία προϋπόθεση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της παραμονής των ανθρώπων αυτών στις πατρογονικές τους εστίες”, όπως από κοινού υπογραμμίστηκε.

Συμπαραστάτης των καπνοπαραγωγών ο Ιλχάν Αχμέτ - Συνάντηση εφ' όλης της ύλης με τον Σινάν Αχμέτ

Παράλληλα ο βουλευτής ενημέρωσε τον πρόεδρο των καπνοπαραγωγών για τα στοιχεία του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης τα οποία αφορούν στη δυνατότητα ενίσχυσης του μικρού κλήρου σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Συνεταιρισμού προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα των μελών του, και στη δυνατότητα παρέμβασης των ίδιων των καλλιεργητών στη διαμόρφωση της τελικής τιμής του προϊόντος τους.

Τέλος, συμφωνήθηκε το επόμενο χρονικό διάστημα βουλευτής και νέο Δ.Σ. να μεταβούν στην Αθήνα για σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την πρόεδρο της Διακομματικής Ντόρα Μπακογιάννη και εκπροσώπους κομμάτων, με στόχο όπως τόνισε ο Ιλχάν Αχμέτ, “να προωθήσουμε περαιτέρω τα αιτήματα αυτής της κοινωνικής ομάδας που είναι συνυφασμένη με τη μειονότητά μας και την πολιτισμική και ιστορική διαδρομή της Θράκης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood