Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Από την Τετάρτη 12 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου τεστ θα γίνονται: 

  • Στο isobox στην είσοδο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (οδός Δημοκρατίας 1, τέως Νομαρχία), κατά τις ώρες 09:00-14:00.
  • Στο ισόγειο του δημοτικού κτιρίου της οδού Βενιζέλου 51 (έναντι Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Αναργύρων), κατά τις ώρες 09:00-14:00.

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου τεστ θα γίνονται:

  • Στο isobox στην είσοδο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (οδός Δημοκρατίας 1, τέως Νομαρχία), κατά τις ώρες 09:00-14:00.

Όλοι οι ανήλικοι οφείλουν να προσέρχονται είτε με κάποιον από τους γονείς είτε έχοντας υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονιό που θα αναφέρει ότι είναι σε γνώση του ότι το παιδί προσέρχεται για rapid τεστ και συναινεί για τη διενέργεια του τεστ. Θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή συμπληρωμένη δήλωση του νόμου 105, επικυρωμένη από ΚΕΠ.

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν δύναται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας, με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.