Τη Δευτέρα (10/1) αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιώτες γιατρούς τα φύλλα πορείας για την επίταξη των υπηρεσιών τους εν όψει του πανδημικού κύματος – στην 3η και στην 4η ΥΠΕ (Μακεδονία-Θράκη) ήδη ετοιμάζονται.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, αυτή τη φορά δεν θα συμπεριληφθούν γιατροί που είχαν επιστρατευτεί το προηγούμενο διάστημα. Οι γιατροί που ήταν μέχρι τώρα επιστρατευμένοι στα νοσοκομεία αποδεσμεύονται και στη θέση τους θα έρθουν άλλοι.

Για την 1η και την 2η ΥΠΕ (Αττική-Νησιά) δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των γιατρών που θα επιταχθούν καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφήε των αναγκών και προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός μηνός ξεκινά η επίταξη για τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, και αφετέρου, μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ