Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να καθυστερεί το άνοιγμα των σχολείων

Τους λόγους που συνηγορούν στο άνοιγμα των σχολείων, απαριθμεί η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ.
sxoleiocovid (1)

Τους λόγους που συνηγορούν στο άνοιγμα των σχολείων, απαριθμεί η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 10/1/2022, είναι οι εξής: 

  • Πρώτα απ’ όλα, τα χαρακτηριστικά της μετάλλαξης “Omicron”. Ξέρουμε ότι μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα, προφανώς επωάζεται γρήγορα, γι’ αυτό και έχουμε έκρηξη κρουσμάτων, χωρίς όμως να φέρνει αντίστοιχες νοσηλείες, κυρίως στις ηλικίες των παιδιών και τους εμβολιασμένους. Αυτό μπορούμε να το πούμε πλέον με πολύ μεγάλη ασφάλεια, με βάση και τα δεδομένα από το εξωτερικό και από την Ελλάδα.
  • Δεύτερον, ξέρουμε και από την προηγούμενη εμπειρία ότι τα παιδιά κατά τεκμήριο στο σχολικό περιβάλλον είναι πολύ πιο προστατευμένα από ό,τι είναι εκτός. Φορούν τις μάσκες τους, και κυρίως ελέγχονται παρά πολύ τακτικά και πυκνά, όπως θα ελέγχονται και το επόμενο διάστημα. Αυτό ήταν ένα πρωτόκολλο και μια μέθοδος που δούλεψε το προηγούμενο διάστημα και μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο σχολικό περιβάλλον τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα από ό,τι εκτός.
  • Το τρίτο, είναι η εμπειρία που έχουμε από τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που να καθυστερεί περαιτέρω το άνοιγμα των σχολείων. Το βλέπουμε στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία. Τα σχολεία ανοίγουν, με πολύ περισσότερες χιλιάδες κρούσματα“.

Υπενθυμίζεται πως όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου θα μπορούν οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, να προμηθεύονται πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Σημειώνεται ότι:

  • Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test), είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood