«Η κοινωνία παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία με ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, και επανέλαβε το αίτημα της άμεσης συνταγογράφησης των μοριακών τεστ.

Υπενθύμισε ακόμη πως «ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 που ψήφισε η ΝΔ βασίζεται στην παραδοχή ότι η πανδημία τελειώνει», και υπογράμμισε πως «αφήσαμε πίσω μας μια χρονιά στην οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε χρήσει τον εαυτό του νικητή στην μάχη με την πανδημία. Από τον Φλεβάρη περπατούσε μόνος του το τελευταίο μίλι. Ο απολογισμός όμως αυτής της χρονιάς ήταν ότι θρηνήσαμε 15.952 απώλειες ανθρωπίνων ζωών».

Επιμένοντας στη δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, σημείωσε: «Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι μετά από επαφή με κρούσμα να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους χωρίς μοριακό τεστ, δεν γίνεται να έχουμε ελλείψεις στα τεστ, δεν γίνεται οι πολίτες να συνωστίζονται σε ουρές. Θα μπορούσε η Ελλάδα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό παράδειγμα όπου γίνεται συνταγογράφηση μοριακών τεστ. Γιατί χωρίς αυτή δεν γίνεται αποτελεσματική ιχνηλάτηση της πανδημίας. Βέβαια η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα και σε αυτό».

1a6ee6d8 8adc7e72d18a7c2e4c717becf1ec4e3f lΑκόμη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τα σχολεία, τα οποία «δεν μπορούν να παραμένουν ανοικτά με το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 και χωρίς μοριακά τεστ στους μαθητές που βρίσκονται σε τάξεις με κρούσματα».

Όσο για το οικονομικό κόστος που σημαίνουν τα τεστ για τους πολίτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε ότι «ξεχνάει η ΝΔ όταν συγκρίνει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με κατώτατο μισθό κάτω των επιπέδων του 2010. Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει τα πάντα για να βγάλει λεφτά ο ιδιωτικός τομέας στην πλάτη της κοινωνίας από την πανδημία. Από την πρώτη ημέρα εξάλλου επέλεξε να μείνει εκτός της πανδημίας. Και αυτό που γίνεται τώρα με τα τεστ είναι μαυραγοριτισμός».