Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Ανακοινώνονται σήμερα οι νέοι κανόνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με κύριο θέμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί εν όψει της δεδομένης επαναλειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.
21_001_20200511_dsf1845_sooc1589219088-1-1024x683

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με κύριο θέμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί εν όψει της δεδομένης επαναλειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Στις τάξεις των επιστημόνων υπάρχει διάσταση απόψεων. Κάποιοι θεωρούν πως οι εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές θα αποτελέσουν μεταδότες του κορωνοϊού από τα σχολεία στα σπίτια τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η λειτουργία των σχολείων δεν θα αποτελέσει περαιτέρω επιδημιολογική επιβάρυνση καθώς οι μαθητές είναι η ομάδα που υποβάλλεται στον πλέον συστηματικό έλεγχο.

Οι ειδικοί που υποστηρίζουν το άνοιγμα των σχολείων, θέτουν ως προϋπόθεση τη διενέργεια τριών αντί για δύο self tests την εβδομάδα από τους μαθητές. Επιπρόσθετα, ζητούν να ισχύσουν νέοι κανόνες σε περίπτωση θετικού κρούσματος στην τάξη και να υποβάλλεται σε τεστ το σύνολο των συμμαθητών (εμβολιασμένοι και μη), καταργώντας το σύστημα του «σταυρού» που περιόριζε το καθημερινό testing μόνον σε εκείνα τα παιδιά που κάθονταν στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο ή στο πλάι του επιβεβαιωμένου κρούσματος. 

Οι ειδικοί που δεν συνηγορούν στο άνοιγμα των σχολείων στις 10/1, εκτιμούν πως τα μαθήματα πρέπει να αρχίσουν στις 17 ή στις 24 του μήνα ώστε να υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με την διασπορά του ιού μετά την εορταστική περίοδο. Παράλληλα προβλέποντας πως το 5ο κύμα αναμένεται να κορυφωθεί σε συντομότερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τα προηγούμενα λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της Omicron, προτείνουν τη λύση της τηλεκπαίδευσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood