Χαριτόπουλος προς Μπακογιάννη: Από το πόρισμα της Διακομματικής απουσιάζουν τρεις εμβληματικές αναγκαιότητες του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών

Επιστολή προς την Ντόρα Μπακογιάννη για τα προβλήματα των παλιννοστούντων ποντίων, το φράγμα Ιασίου και το παραλιακό μέτωπο.
bae96d9f-eikona2_2020-09-26-1068x1031 - Αντιγραφή

Τον προβληματισμό του για την απουσία τριών σοβαρών θεμάτων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών από το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξης της Θράκης – το οποίο έχει ψηφιστεί μόνο από την πλειοψηφία της ΝΔ – ενώ δικά τους πορίσματα έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) – εκφράζει ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος με επιστολή του προς την πρόεδρο της επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη.

Η επιστολή:

“Αξιότιμη κυρία Μπακογιάννη.

Πριν λίγες ημέρες παραδώσατε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, προκειμένου να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Με έκπληξη και ανησυχία διαπίστωσα όμως ότι το πόρισμα δεν ήταν ομόφωνο και συνοδεύεται από ξεχωριστά πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι ένα γεγονός που δείχνει ότι ακόμη και για την ακριτική και υψίστης εθνικής και γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή της Θράκης, δεν υπήρξε η δυνατότητα ομονόησης των κομμάτων σε μία κοινή πρόταση επί βασικών θεμάτων και αξόνων, ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή ένα ενιαίο ελάχιστο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Θράκης που θα έχει διαχρονική ισχύ και θα δεσμεύει όλα τα κόμματα. Αυτή η διαφοροποίηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων και η αδυναμία τους να υιοθετήσουν ένα ελάχιστο κοινό πλαίσιο αρχών, έργων, δράσεων, και παρεμβάσεων για τη Θράκη, μας προβληματίζει σχετικά με την προοπτική υλοποίησης του.

Με την ευκαιρία της παρούσας, επιθυμώ να εκφράσω επιπλέον και τον προβληματισμό μου για την απουσία τριών σοβαρών θεμάτων αιχμής και προτεραιότητας για την περιοχή μας,  από το πόρισμα και τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα:

  1. το μείζον εθνικό και ανθρωπιστικό θέμα της λύσης των προβλημάτων και ιδιαίτερα το στεγαστικού, των Ποντίων ομογενών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ,
  2. την πλήρη λειτουργία του φράγματος Ιασίου προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης της ανατολικής λεκάνης του Νομού Ροδόπης,
  3. η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και ο μετασχηματισμός της σε τουριστικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό πόλο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.       

Τρία εμβληματικά έργα και αναγκαιότητες της περιοχής, τις οποίες έχει επισημάνει  ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών και άλλοι φορείς και αιρετοί, με την ευκαιρία της διαβούλευσης που προηγήθηκε στη διαδικασία σύνταξης του πορίσματος. Εύχομαι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής να αναδειχθεί το πνεύμα της συνεννόησης και συμφωνίας όλων των κομμάτων, σε ένα ελάχιστο κοινό και δεσμευτικό για όλους πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Θράκης.

Με εκτίμηση, Ντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρωνείας–Σαπών”.

Χαριτόπουλος προς Μπακογιάννη: Από το πόρισμα της Διακομματικής απουσιάζουν τρεις εμβληματικές αναγκαιότητες του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών
Από την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών τον Σεπτέμβριο του 2020.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood