Τόσο περίπλοκο αλλά και τόσο διασκεδαστικό το παιδικό δωμάτιο στην επίπλωση. Το παιδικό δωμάτιο αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις της διακόσμησης. Από τις πρώτες μέρες της ζωής των παιδιών οι γονείς αφιερώνουν χρόνο στο να δημιουργήσουν το πιο όμορφο και ευφάνταστο δωμάτιο για το παιδί τους. Από την μικρή ηλικία μέχρι την εφηβεία το δωμάτιο υφίσταται πολλές αλλαγές στην διαρρύθμιση και την διακόσμηση ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σε κάθε ηλικία. Έχοντας πολλά πράγματα να στριμώξετε η διαρρύθμιση του παιδικού υπνοδωματίου πρέπει να είναι καλά μελετημένη ούτως ώστε να  βελτιστοποιηθεί η χρησιμότητα του χώρου.

Ξεκινώντας την διακόσμηση και την οργάνωση του υπνοδωματίου, δομήστε το χώρο με χρώμα. Μια προσθήκη χρώματος δίνει χαρούμενη και ζωηρή όψη, ότι πρέπει για παιδικό υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να επιλέξετε ουδέτερες αποχρώσεις στον τοίχο και να κάνετε μια μικρή προσθήκη εντόνου χρώματος. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε ζωγραφιές στον τοίχο από ζωάκια ή κάποιο αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας. Μια ακόμα πρωτότυπη ιδέα είναι να ζωγραφίσετε με ένα έντονο χρώμα της επιλογής σας ένα τετράγωνο πλαίσιο από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, φέρνει ένα ασυνήθιστο στυλ με μια σύγχρονη νότα. Με αυτό τον τρόπο θα διαχωρίσετε τον χώρο του ύπνο στο δωμάτιο από αυτό του παιχνιδιού.

5daf08c9 screenshot 726Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος μια πρακτική και έξυπνη λύση είναι τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο και τα έπιπλα με διπλή χρήση. Έπιπλα που μπορούν να χρησιμεύσουν σε πολλές ανάγκες σας όπως μια συρτάρια όπου στο πάνω μέρος της μπορεί να χρησιμεύσει ως αλλαξιέρα αλλά και χρησιμοποιώντας τα συρτάρια για αποθήκευση ρούχων ή ακόμα και ως παπουτσοθήκες. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε χώρο, διατηρώντας το οργανωμένο και γλιτώνοντας την ακαταστασία.

Ακόμα μια καλή επιλογή για παιδικό δωμάτιο είναι τα προσαρμοσμένα έπιπλα με ειδική παραγγελία τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες σας φτιαγμένα με τρόπο που εξοικονομούν χώρο. Προτιμήστε κατά κύριο λόγο έπιπλα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μακροπρόθεσμα χωρίς να χρειάζονται αντικατάσταση καθώς το παιδί μεγαλώνει. Έπιπλα με ουδέτερο χρώμα και προσαρμόσιμα δηλαδή που συναρμολογούνται θα σας δώσουν την επιλογή να αλλάζετε την διαρρύθμιση του δωμάτιου σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού χωρίς να προβείτε σε έξτρα αγορά επίπλων.

Τέλος προσθέστε διακοσμητικά, κουρτίνες καθώς και κάδρα και έτσι θα έχετε το αποτέλεσμα που ονειρευόσασταν για το παιδικό δωμάτιο αλλά θα έχετε καταφέρει να το διατηρήσετε με προσαρμογές σε σε όλες τις ηλικίες του παιδιού σας.