Λιβανός: “Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας”

"Προνοούμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει" - Τι είπε ακόμη ο ΥπΑΑΤ για την αύξηση της τιμής των λιπασμάτων.
275dfedd0783474192c130ae99c2fc48

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας, έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στον Νίκο Ανδρίτσο.

“Δεν έχουμε πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας στη χώρα μας. Έχουμε την παραγωγική μηχανή και υποδομή για να έχουμε όσα χρειαζόμαστε. Πιθανόν σε άλλες χώρες να προκύπτουν τέτοια προβλήματα. Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, όμως προβλέπουμε και δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Κάνουμε τα πάντα. Αλλά μέχρι τώρα παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις, κάνουμε αυτό που πρέπει με επάρκεια”, τόνισε.

Ερωτηθείς για την αύξηση του κόστους παραγωγής σημείωσε ότι “οι ανατιμήσεις έρχονται από το εξωτερικό” και ότι “η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τον Έλληνα παραγωγό”, και υπενθύμισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Συγκεκριμένα:

“- Αναστείλαμε την καταβολή χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τις
αγροτικές επιχειρήσεις με την κατάθεση τροπολογίας μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
– Μειώσαμε τον ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%.
– Εφαρμόζουμε από το 2022 για πρώτη φορά μετά το 2016, την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους  συνεταιρισμένους παραγωγούς, τους ενταγμένους στη συμβολαιακή γεωργία παραγωγούς, και τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, ήτοι περίπου 200.000 αγρότες συνολικά”.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση της τιμής των λιπασμάτων, ο κ. Λιβανός επεσήμανε ότι “οι οργανωμένοι σε ομάδες και συνεταιρισμούς αγρότες μπορούν και αγοράζουν σε χαμηλότερες τιμές”, και πως “επιδίωξη της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να ενισχύσουν την προσπάθεια να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγρότες σε συλλογικά σχήματα”.

Λιβανός: "Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας"Εξάλλου, για τους ελέγχους στην αγορά, τόνισε ότι “έχουν ενταθεί, και προς την κατεύθυνση της προστασίας προϊόντων, παραγωγών και καταναλωτών κινείται το νομοσχέδιο για τα ΠΟΠ/ΠΓΕ”, και σημείωσε πως “επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μπει ούτε ένα πρόστιμο σε εκείνους που έκαναν παραβάσεις”.

Παράλληλα χαρακτήρισε τα ΠΟΠ προϊόντα ως τη “βιτρίνα της χώρας” και τονίζοντας οτι “πρέπει να τα προστατεύσουμε”, συμπλήρωσε: “Προβλέπονται αυστηρές ποινές και συνεχείς έλεγχοι. Έτσι προστατεύουμε και τους παραγωγούς και τους καταναλωτές”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood