Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου στην περιοχή Πετάλου Πέπλου ξεπέρασε το όριο επιφυλακής των 5,6 μέτρων, και έχει φτάσει στα 5,93 μέτρα, συνεπεία της υπερχείλισης του ποταμού Εργίνη ο οποίος πλημμύρισε στην Τουρκία (φωτ. evros-news.gr) και εκβάλει στον ποταμό Έβρο.

a0030388 img 624a7143eb5d30e441c551a546c09a50 v 1
Φωτογραφία: evros-news.gr

Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου εξέδωσε την κάτωθι προειδοποιητική ανακοίνωση:

“Η υψηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Εργίνη στην Τουρκία, ο οποίος εκβάλει στον ποταμό Έβρο, έχει ανεβάσει τη στάθμη του ποταμού Έβρου στην περιοχή του Πετάλου, ξεπερνώντας τα όρια επιφυλακής. Για τον λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου, και της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.  

Οι αγρότες παρακαλούνται να μην πλησιάζουν την παρέμβρια περιοχή, και να απομακρύνουν τα μηχανήματά τους. Επίσης, οι κτηνοτρόφοι να μεριμνήσουν για τις κτηνοτροφικές τους μονάδες και τις εκτροφές τους”.