Συνελήφθησαν χθες 30-12-2021 σε περιοχές της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο ύψος του οικισμού Αμβροσίας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. O οδηγός-διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης συνελήφθη.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στο ύψος του οικισμού Μέσης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.
Oι δύο διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Ροδόπη: Νέες συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών, σε Αμβροσία και Μέση Ροδόπη: Νέες συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών, σε Αμβροσία και Μέση